Megnyitotta kapuit az idei Games Convention

Megnyitotta kapuit az idei Games Convention

2004. augusztus 20. 22:59, Péntek
Lipcsében megnyitotta kapuit a Games Convention nevű játékkiállítás. A kiállítást harmadik alkalommal rendezik meg. Az eseményen összesen 270 kiállító képviselteti magát 13 országból.

Rekordlátogatottsággal számolnak a legnagyobb európai számítógépes és videójáték kiállítás szervezői. Josef Rahmen, a Lipcsei Messe vezetője szerint az idei Games Convention abban a tekintetben is egyedülálló lesz, hogy összesen 167 játéknak tartják itt a premierbemutatóját. Angela Schierholz projektvezetőnő hozzátette, hogy egyre nagyobb elismerés övezi a Games Convention-t, bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi évihez képest 30 százalékkal nőtt a kiállítók száma és 17 százalékkal nagyobb lett a kiállítási terület.



A négy csarnokban vasárnapig a tervek szerint összesen több, mint 100 ezer látogató tekinti majd meg a legújabb számítógépes és videójátékokat. Tavaly a kiállítás még csak két csarnokot foglalt le és a látogatók száma 92 ezer fő volt. Tom Putzki, a Német Játékfejlesztők Szövetsége, a G. A. M. E.-nek az elnöke szerint Németországot eddig nem igazán úgy tartották számon, mint nagy játékfejlesztő nemzetet. Persze a német játékok is lehetnek sikeresek, jó példa erre a Crytech cég Far Cry nevű játéka, amely mind az Egyesült Államokban, mind pedig Nagy-Britanniában vezeti az eladási listákat, vagy akár a Spellforce és Gothic szerepjátékok.



A kiállítók között található többek között az Ubi Soft, az Electronic Arts, az Activision és a Buena Vista is. A négy kiadó több új játékot is itt fog a világon először bemutatni a nagyközönségnek. Itt lesz először látható például a The Sims 2, a Ratchet & Clank 3, a Halo 2 és az Activision standján itt kerül először bemutatásra a Star Wars Battlefront és a Republic Commando. A kiállítás fontos részét képezik a mobiltelefonra írt és az online játékok is.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások