Már 20 ezren írták alá az XBOX2 petíciót

Már 20 ezren írták alá az XBOX2 petíciót

2004. szeptember 9. 13:54, Csütörtök
Néhány ember egy online petícióval szeretné elérni, hogy a Microsoft következő konzolja visszafelé kompatibilis legyen a jelenlegi XBOX játékokkal. Az inditvány iránt akkora az érdeklődés, hogy mostanra csaknem 21 ezren írták alá.

Az online petíció nemrég indult, és célja hogy rábírják a Microsoftot álláspontja megváltoztatására. A petíciót indító Andreas Setterlind szerint ugyanis a következő generációs XBOX még emuláció útján sem teszi majd lehetővé, hogy a jelenlegi játékokat futtassák rajtuk. A Microsoft azonban egyelőre hivatalosan semmit sem közölt a 2005-ben megjelenő újdonságának tudásáról, és továbbra is tartja magát ahhoz, hogy pletykára épülő információra nem reagál.


Nem is olyan régen már írtunk róla, hogy a Microsoft - legalábbis a jelek szerint - nem készül megoldani a visszafelé kompatibilitást. Hírek szerint az új XBOX radikálisan eltérő hardveres felépítésű lesz, amiben többek között az x86-os processzor és a merevlemez hiánya is akadályozó tényező lesz. A Microsoft ugyan rosszallóan nyilatkozott akkor a cikkel kapcsolatban, de arról nem esett szó, hogy a napvilágot látott információk mégis korrektek-e, vagy sem.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások