Intel laptop mint trendi divatkiegészítő

Intel laptop mint trendi divatkiegészítő

2004. szeptember 30. 18:54, Csütörtök
A nemzetközi divattervező, Roland Mouret és az Intel három, korlátozott példányszámú, különlegesen dekoratív külsővel ellátott laptopot mutatott be.

A cég szerint ez jól demonstrálja, hogy a konvencionális számítógépek stílusos csecsebecsévé válhatnak. Roland Mouret által az Intel számára tervezett laptopokkülsők egyedi tervezésűek, elsősorban azon nők számára, akiknek egyre fontosabb teret kap életükben a hordozható számítógép - akár a munka, akár a játék terén -, és ezért munkaeszközüket is trendivé és egyedivé szeretnék alakítani. A Roland Mouret által a vállalatnak tervezett "laptopbőröket" könnyen a szerkezet tetejéhez lehet erősíteni. A borítások a divattervező legújabb Cruise kollekciójának mintáit hordozzák, mely ruhadarabok november elején jelennek meg az üzletekben.

"Azt szerettem volna, ha azoknak a nőknek, akik számára tervezem, egyedibb és személyesebb laptopot alakítsak ki, így akár személyes kötődés is kialakulhat a komputer és a használója között. A legutóbbi Cruise kollekcióm az első, amelyen nyomatot használtam, és tényleg érdekes volt ezt a nyomatot egy teljesen más típusú "modellen" is viszontlátni. Izgalmas volt a laptopot luxuscikké varázsolni" - mondta Roland Mouret.

Roland az anyagokat úgy választotta ki, hogy összhangban legyenek a laptopok kiviteléhez általában használt szerkezettel, színekkel és anyagokkal. A kivitel központi darabja egy monokróm verzió, amelyet vékony rétegben Swarovski kristályok borítanak be - így keltve csillogó ékszerhatást. Két másik kivitelt kő- és rózsa színekben készítették el, melyet egy vékony fémanyagra nyomtattak, amelyet emellett egy vékony védő filmréteg is bevon.


A laptop külsejének megváltoztatása mellett olyan tervek is születőben vannak, melyek a hordozható és asztali számítógépek képernyőjét varázsolná divatosabbá. "A nők, akiknek tervezek, mindennapi életünk során folyamatosan a legmodernebb technikai eszközöket használják, többek között a laptopokat - a technika tehát fontos számukra. A design-t erősen befolyásolta az 1920-as évek Art Deco időszaka, amikoris a természeti és technológiai motívumok gyakoroltak nagy hatást az elegáns mintákra. Ez teljes mértékben megfelel a mostani "laptopbőr" koncepciónak is." - folytatta Roland Mouret.


"Manapság a nők számára is egyre fontosabbá válik a technológia, és a mobil életstílus. Az Intel, Roland Mouret-val együttműködve demonstrálni kívánja, hogy a technológia stílusosan és természetesen is megjelenhet a mindennapi életben" - mondta Mark Brailey, az Intel képviselője.

Összesen 350 különböző borítást készítenek majd, melyekhez kizárólag a net-a-porter.com/laptopchic weboldalon lehet hozzájutni. A laptop-borításokat úgy tervezték, hogy a legtöbb kis és középméretű laptophoz megfeleljen.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások