BloodRayne 2 október 12-én lecsap a nyakunkra

BloodRayne 2 október 12-én lecsap a nyakunkra

2004. október 1. 19:33, Péntek
A Majesco bejelentette, hogy a Terminal Reality elkészítette a BloodRayne 2 című véres játékuk mester CD-jét, ami azt jelenti, hogy már a sokszorosító üzem megkezdte működését. Az előrejelzések szerint október 12-től lesz megvásárolható a játék.

A Terminal Reality 2003 májusában adta ki a BloodRayne első részét. A játék ugyan a kritikusok szerint nagyon szép grafikájú volt, ám abban is mindenki egyetértett, hogy csak egy középszerű alkotás. A folytatás kiadásával megpróbálják kiköszörülni a csorbát. Erre minden esélyük megvan, ugyanis most nem kellett új grafikai motort írniuk. Az első rész Infernal Engine-jét fejlesztették tovább, így elméletben több idejük maradt a játszhatóságon javítani. Persze így a látvány nem annyira ütős, elég ha a képekre pillantotok. Ha megnézitek a videókat, az kissé javít az összképen, ugyanis a valósághű fizika és a valós idejű árnyékok (amik a képekről hiányoznak) sokkal emészthetőbbé teszik a játék grafikai megvalósítását.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

Térjünk is vissza a játszhatóságra. Max Payne után szabadon a (tűz)harcok alatt igazi akrobatikus mutatványokat vihetünk majd véghez, amivel igazán filmszerűvé válik majd a játék. Több mint 30 kombót tud hősnőnk bemutatni az ellenfeleknek. Az akciókat persze mi lassítva is lekövethetjük, ugyanis ez a képessége is megmaradt a félvámpír karakterünknek. A mozgáskombinációkra nem valószínű, hogy panasz lesz, ugyanis motion-captured technikával rögzítették őket. A Max Payne 2. részében találkozhattunk már interaktív terekkel, amelyek szinte tökéletesen lerombolhatóak voltak, és a BloodRayne 2 fejlesztői hasonlót ígérnek kibővítve azzal, hogy a tárgyakat (széket, dobozt, vázát...) hozzávághatjuk az ellenfeleinkhez.

Mortal Kombat után szabadon az ellenfeleinket nem csak egyszerűen a másvilágra segíthetjük, hanem nem sokkal az elmúlás előtt ki is végezhetjük majd őket. 12 féle kivégzésmód lesz a játékban. (Halkan megjegyzem: kíváncsi leszek, hogy erre mit lépnek majd a vaskalapos angol és német szabályozó hatóságok.)

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A műfaj rajongóinak örömére az egyedülálló, moziszerű élményt horrorelemek hatják át, ezért a játék Mature (17+) besorolást kapott, ugyanis véres részek, erőszak, egy kis erotika és csúnya szavak is előfordulnak. A folytatás történetszálairól még csak homályos utalások vannak, annyi biztos, hogy 1935-ben láttuk utoljára hősnőnket. A következő része 60 évvel később ott kezdődik, hogy BloodRayne gyalázatos testvére megalkotja A Leplet, ami megvédi a vámpírokat az egyetlen ellenségüktől, a napfénytől. Hősnőnknek csupán annyi lesz a feladata, hogy megmentse az emberiséget a rászabaduló vámpírhordáktól...

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A Tomb Raider és több más játék után mint tudjuk készül a BloodRayne mozifilm is. A művet 20 millió dollárból fogják elkészíteni, és egyébként eddig minden a tervek szerint alakul. Kristanna Loken (korábbi filmjei: Terminator 3, X-Men) játssza Bloodrayne-t, aki egy félig vámpír, félig emberi lény. Apját, Kagan fővámpírt nem más, mint Sir Ben Kingsley (Gandhi, Schindler listája) alakítja. Michelle Rodriguez (Halálos iramban, SWAT, Resident Evil - A Kaptár), Will Sanderson (House of the Dead, Alone in the Dark) és Matthew Davis (Pearl Harbor) pedig vámpírvadászokat fognak alakítani a filmben. A mű szinte teljes egészében a játékra épül, így a történetben sem lesz semmi újdonság. A film Romániában játszódik a XVIII. században, ahol Bloodrayne szembeszegül az apjával, aki vámpírok seregeit akarja rászabadítani a világra, hogy örök sötétség borulhasson a Földre.

Aki további információkra vágyik, érdemes ellátogatnia a játék hivatalos oldalára, ugyanis az is nagyon hatásosra sikeredett.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások