Rekordszintű árbevételt könyvelt el a HP

Rekordszintű árbevételt könyvelt el a HP

2004. november 17. 18:26, Szerda
A HP ma nyilvánosságra hozta 2004. október 31-én zárt negyedik pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat 21,4 milliárd dollár értékesítési árbevételről számolt be a vizsgált időszakban, ami 8 százalékkal magasabb a 2003 negyedik negyedévi értéknél.

A HP üzemi eredménye 1,5 milliárd dollárt tett ki, a részvényegységre jutó nyeresége (EPS) pedig 41 dollárcent volt a negyedik negyedévben - 14 százalékkal magasabb a 12 hónappal korábbi, 36 centes értéknél.

"Nyolc százalékos, stabil forgalomnövekedést produkáltunk a negyedévben. Minden divízióban és minden régióban rekordszintű árbevételt értünk el. E bővülés és a kiváló költséggazdálkodás nyomán 14 illetve 32 százalékkal nőtt nem GAAP szerinti és GAAP szerint számított, részvényegységre jutó nyereségünk" - nyilatkozta Carly Fiorina, a HP elnök-vezérigazgató asszonya.

"Teljes évre vetítve 9 százalékkal - azaz 7 milliárd dollárral, 80 milliárd dollárra - növeltük összárbevételünket az egy évvel korábbi szinthez képest. Öt milliárd dolláros rekordnyereségről számolhatunk be, és most sikerült az eddigi legkiegyensúlyozottabb teljesítményt elérnünk az egyes szegmensek között. Működési cash-flownk is kedvezően alakult, ami stratégiai felvásárlásokat tett lehetővé a szoftverpiacon és 2,2 milliárd dollár értékű részvény visszavásárlásához is hozzásegített minket."

"Korábbi portfóliónk értékesítése mellett fontos új termékekkel erősítettük versenypozíciónkat a tárolórendszerek, a blade-szerverek, a képalkotás és nyomtatás, valamint a digitális szórakoztatás piacán. A 2005-ös pénzügyi évben a fegyelmezett teljesítésre, a nyereséges növekedés felgyorsítására és a portfóliónk kínálta lehetőségek maximális hasznosítására kívánunk összpontosítani" - jelentette ki Fiorina.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások