Nem olvassák el a dolgozói leveleket a BKV-nál

Nem olvassák el a dolgozói leveleket a BKV-nál

2004. november 22. 22:05, Hétfő
A BKV Rt. közleményben utasította vissza munkatársainak megfigyelése tárgyában terjengő pletykákat.

A BKV visszautasította azon állításokat, melyek szerint a cég vezetése elolvassa munkatársai e-mailjeit, lehallgatná telefonjait vagy figyelné, hogy milyen internetes fórumokon nyilvánítanak véleményt. Ugyan a vállalat valóban be kíván vezetni egy új elektronikus levelezési rendszert, de a cég állítása szerint az csak arra szolgál, hogy a magánlevelek és a körlevelek ne terheljék a társaság informatikai rendszerét, a beérkező vírusok ne veszélyeztessék a számitástechnikai rendszer biztonságát.

Mint ismert, a közlekedési vállalat megbízta a levelezési rendszer működtetőjét, a P-System Hungary Kft-t, hogy archiváljon minden, a belső rendszerről küldött vagy oda érkezett elektronikus levelet. A szolgáltatónak azonban nem lesz lehetősége belenézni a levelek tartalmába, a megőrzés csak bizonyos vitás helyzetek tisztázására lesz alkalmas - nyilatkozta Vitéz Ágnes, a cég kommunikációs igazgatója. Az új eljárásról mindenkit értesítettek, és csak azt csatlakoztatják a rendszerre, aki aláírásával igazolja, hogy ezt tudomásul vette.

A társaság az ellenőrzési rendszer bevezetése előtt ki fogja kérni az adatvédelmi biztos állásfoglalását és annak ismeretében alakítják ki a technikai feltételeket.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások