Csak jogtiszta Windowsra tölthetjük le az új lokalizációs csomagokat

Csak jogtiszta Windowsra tölthetjük le az új lokalizációs csomagokat

2005. március 31. 12:40, Csütörtök
A Microsoft a fokozatosan kiterjesztendő kalózellenes program keretein belül először az új lokalizációs csomagok letöltéséhez igényli a Windows operációs rendszerek eredetének igazolását.

A vállalat ismertetője szerint a kiegészítő csomagok további lokalizációs opciókat nyújtanak a nyelvjárások támogatásán túl, és hasznos eszköznek bizonyulhatnak a saját nyelvükön kommunikálni kívánó felhasználók számára. "A csomagok jelentős kiegészítései a Windows operációs rendszernek" - jelentette ki David Lazar, aki a Genuine Windows program igazgatója. Elmondása szerint a lépés a kalózellenes program része, és az elkövetkezendő hónapokban megjelenő fontosabb letöltések hasonló ellenőrzést igényelnek majd.

Hozzátette, hogy az új lokalizációs csomagok kettős célt szolgálnak: egyrészt újabb nyelveken lesz elérhető az operációs rendszer, másrészt szigorítják a kalózmásolatokkal szembeni fellépést. Az első ilyen csomag a vietnámi nyelvet adja hozzá a támogatott nyelvek listájához, és a vállalat tervei szerint minden hónapban 4-5 új csomag készül el.


A Windowsok eredetét igazoló eljárás tavalyi beindításakor a programban még önkéntes alapon vehettünk részt, és a vállalat hangsúlyozta, hogy nem terveznek ellenlépéseket azok ellen, akik kalózmásolattal merészkednek fel a Windows Update weboldalra. Az idő múlásával a helyzet azonban némileg megváltozott, a vállalat három országban megkezdte az új rendszer tesztelését: azok, akik megbuknak a teszten, nem tölthetik le a frissítések és a kiegészítő szoftverek egy részét - persze a Microsoft hangsúlyozta, hogy a kritikus fontosságú biztonsági javítások továbbra is mindenki számára elérhetők lesznek.

A vállalat részéről korábban elhangzott nyilatkozatokban arra hivatkoztak, hogy a kalózmásolatok óriási száma jelentős károkat okoz a szoftvercégnek, bár pontos adatokat egyszer sem közöltek. A BSA állítása szerint az egész ágazatra kivetítve évente 29 milliárd dolláros veszteséggel számolnak, de ezt az adatot többen vitatják.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások