Árcsökkenés kell a szélessáv gyorsabb terjedéséhez

Árcsökkenés kell a szélessáv gyorsabb terjedéséhez

2005. április 12. 14:52, Kedd
A szélessávú internet terjedésében akkor várható áttörés, ha a szolgáltatás havi hozzáférési díja 5-6 ezer forint körül lesz - mondta Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter Egerben.

A miniszter az IT 2005 Konferencián és Kiállításon kifejtette: ha a szélessáv tarifája az említett szintre mérséklődne, a keskeny sávú felhasználók mintegy 50 százaléka váltana gyorsabb internet elérésre. Kovács Kálmán az informatika, az infokommunikációs technológia versenyképességet növelő hatásáról közölte: az új technológia áll a hatékonyság növelésének középpontjában. Aláhúzta, az elmúlt években az Amerikai Egyesült Államok és Ázsia példáját elemezve kiderült, a siker alapja ennek a technológiának az alkalmazása volt, s ez minden bizonnyal így lesz a jövőben is.

Kovács Kálmán Magyarország ver­seny­ké­pes­ségének növelése kapcsán elmondta, hogy ehhez egyebek mellett például olcsóbb internetes tarifák, mindenki számára elérhető kor­szerű hálózat, versenyképes, digitális tudás és a jelenleginél hatékonyabb fogyasztóvédelem kell. A miniszter az elmúlt évek eredményeiről elmondta, hogy 2002 óta jelentős mértékben, nominális áron több mint 40 százalékkal csökkentek a távközlési, illetve a széles sávú internet elérési tarifák. Megkezdődött az országos internet hálózat, a Közháló kiépítése, s az eMagyarország pontok létrehozása. Közlése szerint jelenleg 2200 eMagyarország pont működik, s további 500 esetében folyamatban van az internetes kapcsolat kiépítése.

A miniszter az idei és a jövő év feladatait elemezve elmondta: céljuk az, hogy két év múlva minden második magyar állampolgár internethasználó legyen, a közháló elérjen minden települést, megvalósuljon az elektronikus ügyintézés, s még az idén elinduljon a harmadik generációs mobilszolgáltatás.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások