A Microsoft megerősítette az IE 7 újításait

A Microsoft megerősítette az IE 7 újításait

2005. április 26. 11:07, Kedd
Az elmúlt hónapban felbukkant híresztelések után a Microsoft végre megerősítette, hogy a vállalat böngészőjének soron következő verziója a biztonsági javításokon kívül több újdonságot is magában foglal.

A szoftveróriás programozócsapatának egyik tagja blogjában tette közzé az újításokról szóló hírt, és többek között beszámolt arról, hogy az Internet Explorer 7 fejlesztésénél külön figyelmet fordítanak a Portable Network Graphics (PNG) formátum, illetve a Cascading Style Sheet (CSS) szabvány megfelelő támogatására. "Egyértelmű visszajelzést kaptunk a közösség részéről, és ezért első és legfontosabb célunk a CSS szabvány támogatása, illetve a meglévő eltérések kiküszöbölése, hogy megkönnyítsük a webfejlesztők munkáját" - írja Chris Wilson, a fejlesztést végző csapat egyik vezető szakembere.

Szükség is van erre a lépésre, hiszen a biztonsági hibák sokasága mellett a szoftveróriás böngészőjének egyik legnagyobb hátránya, hogy némileg eltér a szabványtól, ami nagy kényelmetlenséget jelent azon fejlesztőknek, akik a lehető legnagyobb kompatibilitásra törekednek a különböző böngészők között. Igaz, az Internet Explorer óriási piaci részesedése miatt ez sokáig nem hibaként, hanem egyenesen előnyként jelent meg, és sokak szemében az alternatív böngészők tűntek hibásnak. Amennyiben beigazolódik a hír, ez az eltérés rövid időn belül eltűnik, és helyreáll a böngészők közötti kompatibilitás.

Amint arról korábban beszámoltunk, a böngésző újításairól szóló hírek már az elmúlt hónapban megjelentek a világhálón, azonban a szoftveróriás csak most erősítette meg . hogy a biztonsági hibák javítása mellett fontos újításokra is készülnek. A már említett funkciók mellett ezek közé tartozik a füles böngészés, valamint a nemzetközi domain nevek (IDN) támogatása, amely szintén a "Rincon" kódnéven jelzett verzióban jelenik meg először. A megjelenés várható időpontjáról ezúttal nem esett szó.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások