Flat Out

Flat Out

2005. július 22. 03:36, Péntek


Kiadó: VU Games
Fejlesztő: Bugbear
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: 1,5 GHz-es Intel Pentium IV vagy AMD Athlon XP, 256 MB RAM, 64 MB-os videókártya
Ajánlott: 2 GHz-es Intel Pentium IV vagy AMD Athlon XP 2000+, 512 MB RAM, 128 MB-os videókártya, analóg gamepad vagy kormánykerék
Hasonló játékok: Test Drive: Eve of Destruction, Destruction Derby
Kategória: roncsderbi/autóverseny

A tavaly megjelent nagy csalódás, a Test Drive: Eve of Destruction után most talán megtörik a jég a roncsderbis játékok piacán, hiszen megérkezett egy újabb próbálkozó, a Flatout. A Bugbear ezúttal mindent elkövetett azért, hogy meghódítsa a rejtett destruktív személyiségeket és lehetővé tette, hogy szép, kellemes környezetben tegye bárki a legcsúnyább dolgot, amit művelni lehet egy járművel.

Akikben mégis mély nyomot hagyott a Test Drive katasztrófája, azokat meg tudom nyugtatni, ebben az esetben nem snassz, csúnya autókkal kell közlekednünk, nem unalmas környezetet kapunk magunk köré. Annál jóval komolyabb élményben lesz részünk, mintha harmincezerért vennénk egy Trabantot és szétütnénk egy délután alatt. A korábbi próbálkozásoknál kérdéses volt, hogy mennyire felemelő nagy, csúnya autókban nyomulni idióta, kifejezetten törés centrikus versenyeket teljesítve, ha jóval nagyobb élvezetben lehet részünk akár egy Burnout 3 esetében, ahol ugyan nem a törés volt a hangsúly, de szép, szinte szexis és gyors kocsikkal szemezhettünk játék közben.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!


A Flatout autói jóval gyorsabbak a szokványos roncsderbi járgányoknál, illetve a néhol hihetetlenül jó hangulatú festések és dizájnelemek plusz élvezetet jelentenek. Sőt a sort tudom folytatni a változatos és jól kidolgozott versenyhelyszínekkel is, ami ugye nem elhanyagolható egy autóversenynél. Talán az egyetlen fura dolog, hogy a készítők túlzottan is ragaszkodnak és erőltetik az egyedi fizikai motort, aminek az eredménye, hogy nem kapunk túl sok mindent az alap árkád versenyeken túl. Viszont aki csupán arra vágyik, hogy gyorsan menjen, nagyokat zakkanjon, szétzúzza a kocsit és mindez jól nézzen ki, annak szinte kötelező darab, hiszen erre a vonalra tervezték a programot. Tény, hogy nem fogja felvenni a versenyt sem a Need for Speed sorozattal, sem a Live for Speed valósághűségével, de az is tény, hogy nem is egy kategóriában versenyeznek.

A Flatout mezőnyében a lényeg, hogy a roncsderbi érzet meglegyen, teljesen lecsupaszított módon, félredobva minden történetiséget, megszemélyesítést és mindent, ami egy normális árkád játékra jellemző kellene, hogy legyen. Az első indítás után választhatunk a karrier mód, az azonnali verseny, az időfutam és a multiplayer között, ami a tipikus konzolátirat érzést kelti bennünk. A legtöbb időt természetesen a karrier módban kell eltöltenie a játékosnak, sőt az első játszható autót is csak itt lehet beszerezni. Eleinte természetesen lassabb kocsikra kell fanyalodnunk, de viszonylag egyenletes ritmusban kapjuk az újabb osztályú járgányokat. Ezen túl vehetünk mindegyikhez tuning cuccokat, amik növelik a sebességet, a lóerőt, javítják a kormányozhatóságot, a féket, illetve egyéb szokványos értékeket, amik izgalomba hoznak egy autós figurát.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!


A karrier leginkább a Need for Speed: Hot Pursuit hasonló pontjához hasonlít, talán annyiban különbözik, hogy valamivel hosszabb kihívás lesz. Sorban mehetünk végig a versenyeken, ahol is érmeket szerzünk, értelemszerűen aranyat, ezüstöt és bronzot. A tovahaladáshoz szerencsére nem kell minden versenyt megnyerni, de a fanatikusok - gondolom én - mindenhol a sárga csillogósra hajtanak. Egyébként a fényesebb érem a presztízsen kívül több pénzt is jelent, ami jól jön, ha mindenünket maximumra akarjuk tuningolni. A kocsik száma közel 40, ami elég szép mennyiség, illetve a pályákat ha esetleg megunnánk, akkor ki lehet lockolni néhány bonusz pályát is, ami újabb izgalmakat jelenthet.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások