BloodRayne 2

BloodRayne 2

2005. szeptember 2. 12:56, Péntek


Kiadó: Majesco Games
Fejlesztő: Terminal Reality
Honlap

Rendszerkövetelmények:
Minimum: 1 GHz-es Intel Pentium vagy AMD Athlon, 256 MB RAM, 4X-s CD meghajtó, 600Mb szabad hely, 200Mb virtuális memória
Ajánlott: 1.8 GHz-es Intel Pentium IV vagy AMD Athlon XP 1900+, 512 MB RAM, 128 MB-os videókártya,
Hasonló játékok: BloodRayne, Tomb Raider
Kategória: akció

Gondolom mindenki ég a vágytól, hogy megismerkedjen a legújabb vámpíros vérszívós, hősös akcióval. Mindenki várja az eredeti ötleteket, megoldásokat, történetet. Ráadásul vágynák még egy, a mai kor igényeinek megfelelő megvalósításra is. Na ezeket a BloodRayne 2 megvételével mind nem fogjuk megkapni. Személy szerint az év rókabőr díjára mindenképp jelölném.

A történet az első, amin nem fogunk meglepődni. Egy félig vámpír félig ember hős szerepben tetszelegve veszi fel a harcot a vérszívó-zombi alvilággal. Már az eredeti Penge sztori csontját is lerágták, a játék első része is épp elég volt, de most újra megpróbálhatjuk megakadályozni, hogy a vámpír urak feljöjjenek a felszínre és az emberi fajt rabszolgasorba hajtsák.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!

A BloodRayne első részében egy csinos kis vörös lánykát irányítottunk, aki természetesen egy az egyben ugyanaz, mint Penge, csak cicikkel. Az ő sorsa az volt, hogy a XX. század elején nácikat, vámpírokat és náci vámpírokat írtson. A két történet között eltelt pár évtized, és most újra összecsap a két világ. Rayne-nek új ellenfelei akadnak, akikből ki kell darálni a kecsapot egytől-egyig.

Konzol platformokra már megjelent 10 hónappal ezelőtt, PC-re viszont csak most adták ki. Itt nem tudok elmenni a klasszikus konzolátiratokkal kapcsolatos fenntartásaim mellett. 2005-ben már ismét abban a periódusban vagyunk, amikor az aktuális konzolok nem nagyon tudnak labdába rúgni a high-end PC-k mellett és az erre fejlesztett játékok színvonala grafikai szinten sem valami magas. Ehhez még hozzáadjuk, hogy majdnem egy évvel később jelentetik meg PC-re úgy, hogy az égvilágon semmit sem változtatnak rajta, akkor már végképp betelt a pohár. Valószínű, hogy egyszerű profit hajhászásról van szó, hiszen a PC-s eladások messze alulmúlják a konzolost. Illetve egyes vélemények szerint a fejlesztők képtelenek voltak megoldani jól PC-re az irányítás rendszerét.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!

Visszatérve magára a játékra, az előző rész végén a csinos vámpírkisasszonytól azután búcsúztunk el, miután kicsit leépítette gonosz vámpírapját. A mostani részben (biztos vagyok benne, hogy nem ez az utolsó) már a modern időkben járunk, ahol Rayne testvéreire vadászik éppen, s eközben bukkan egy családi programra, ahol is apja leszármazottai éppen egyesülni készülnek. Természetesen nem csak egy közös hétvégi piknik erejéig, hanem ismét a vámpír apokalipszis irányába mozdulnának el. A cél meglepő módon tehát lezúzni a gonosz vámpírforradalmat, megmentve az ártatlan szerencsétlen embereket a rabszolgaságtól.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások