Újsághallgatás a podcaston

Újsághallgatás a podcaston

2006. szeptember 15. 08:17, Péntek
Két japán újság interneten letölthető reggeli hírműsort indított, hogy így vegye fel a versenyt a komoly konkurenciát támasztó rádió- és internetes programokkal.

A Jomiuri Simbun (Yomiuri Shimbun), a legnagyobb, tízmilliós példányszámú napilap Yomiuri Podcast News címen ad letölthető reggeli rádiós hírösszefoglalót a legfontosabb írásokról - ez a vezércikket is tartalmazza. A reggel 6-kor sugárzott műsor elsősorban azoknak szól, akik ebben az órában a tömegközlekedési eszközökön, metrón és buszon haladnak munkahelyük felé, s a fülükre tapasztott iPodokon és hasonló szerkezeteken jobbára zenét vagy rádióműsorokat hallgatnak. A húszperces műsort hétfőtől péntekig sugározzák és letölthető a digitális tárolóeszközre.

Délután a Jomiuri rövid, tízperces "video podcast" adást sugároz, amely a hordozható videoeszközökön fogható és főleg a nőket érdeklő témákat emeli ki.

A Nihon Keizai Simbun (Nikkei), az üzleti világ bibliája reggelente ugyancsak digitálisan letölthető félórás összefoglaló audió hírműsort sugároz, fél 9-kor pedig rövid videohiradót. Nem marad ki a Mainicsi Simbun sem: egyelőre heti audió podcastokkal igyekszik megtartani olvasótáborának érdeklődését.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások