Schwarzenegger tényleg megmentené a világot

Schwarzenegger tényleg megmentené a világot

2007. május 22. 11:18, Kedd
Egy vezetőtársával együtt Arnold Schwarzenegger kaliforniai kormányzó bírálta Bush elnököt, amiért az szerintük nem veszi komolyan a globális felmelegedés veszélyét.

Az USA energetikai minisztériuma szerint 2004 és 2030 között 57 százalékkal emelkedhet a világ energiafelhasználása, ha mostani trendek folytatódnak. Kína, India és az Egyesült Államok együtt az olajfelhasználás növekedésének feléért lesznek felelősek. A szintén üvegházhatású gázokká elégő szén alkalmazása évi 2,2 százalékkal bővülhet, és e növekedés 86 százaléka az említett három országban fog jelentkezni. Mindezek nyomán föld légkörének felmelegedéséért felelős károsanyag-kibocsátás közel 60 százalékkal ugorhat meg 2030-ig.

Kérdés persze, hogy mi értelme egy ilyen jóslatnak, ha az pusztán előre vetíti a jelenlegi tendenciák folytatódásának következményét. A válasz az, hogy az információ birtokába kerülő kongresszusi képviselők nagyobb valószínűséggel fogadják el a kibocsátást korlátozó törvényt még az idei évben.

Eközben Arnold Schwarzenegger kaliforniai és Jodi Rell connecticuti kormányzó bírálta Bush elnököt, mert szerintük nem tesz semmit a globális felmelegedés megelőzése érdekében. Schwarzenegger emellett saját kezébe vette a világ megmentetését: aláírt egy megállapodást Utah állammal, amelyben az csatlakozott a regionális kibocsátási korlátozásokat, illetve széndioxid-kereskedelmet bevezető Arizonához, Kaliforniához, Új-Mexikóhoz, Oregonhoz és Washingtonhoz.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások