Jön az Xbox 360 Blu-ray?

Jön az Xbox 360 Blu-ray?

2008. május 4. 11:56, Vasárnap
Bár a Microsoft eddig következetesen tagadta, hogy tárgyalásokat folytatna a Sonyval a formátum alkalmazásáról, egyre-másra röppennek fel a hírek, amelyekben az új változat megjelenéséről esik szó.

Ezúttal a DigiTimes számolt be a friss értesülésről, mégpedig a kínai Economic Daily News (EDN) lapra hivatkozva. A sztori szerint a redmondi társulat már megállapodott az Asus egyik leánycégével az átalakított konzolok gyártásáról, amelyek hat hónapon belül készülnének el. Azt még nem tudni, hogy az első példányok mikor bukkanhatnak fel a szaküzletekben, mint ahogy az állítólagos megállapodás további részletei sem kerültek napvilágra.

A hírből mindössze annyi derül ki, hogy az Xbox 360 készülékek egy belső Blu-ray meghajtót kapnának, a PlayStation 3 mintájára. Ezeket az új változatokat a Pegatron Technology gyártaná le, azt nem tudni, hogy milyen feltételekkel és milyen ütemben. A lap csak annyit árult el, hogy a harmadik negyedévben valószínű a megjelenés, ám pontos időpontot ők sem ismernek. Az biztos, hogy egy ilyen lépéssel a konzol jóval kedvezőbb esélyekkel szállhatna szembe első számú riválisával, ám mindenképpen figyelmeztető jelnek számít, hogy a szoftvercég eddig mindvégig tagadta ennek lehetőségét.

Múlt hónapban még arról szólt a fáma, hogy az Xboxhoz szánt meghajtókat a Lite-on gyártaná le, ezt azonban Redmond szintén gyorsan cáfolta. Az ezt követően megjelent közleményben kiemelték, hogy a HD-tartalmakra vágyó felhasználók bármikor igénybe vehetik az Xbox Live Marketplace szolgáltatásait, ahol on-demand jelleggel szerezhetik be a kívánt alkotásokat.

Márpedig a PS3 igen nagy húzóerőnek számít a HD-piacon: az ABI Research előrejelzése szerint bár a Blu-ray egyeduralmának kezdete kitolódhat, a PlayStation család legújabb tagja az összes, használatban lévő lejátszók 85 százalékát teszi ki az idei évben. Az asztali lejátszók és a személyi számítógépek ezen a téren csak 2013 körül fogják legyűrni a konzolt.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások