Egyre nagyobb divat vámpírnak lenni

Egyre nagyobb divat vámpírnak lenni

2009. június 20. 02:06, Szombat
Mindenki a Twilight-jelenségre (itthon: Alkonyat) fogja a vámpíros filmek és sorozatok térnyerését, de az Inni és élni hagyni, vagyis a True Blood nem feltétlenül a lányregényekért rajongó romantikusokat célozza meg olykor igencsak nyers erőszak-ábrázolásaival.

Ráadásul az eredetiben True Blood címre hallgató sorozat már a Twilight nagy sikere elkezdődött, az alapul szolgáló regényciklust pedig már az Alkonyatos Stephenie Meyer előtt papírra vetette Charlaine Harris. Így akár azt is mondhatjuk, hogy a sorozat magának és Alan Ball készítőnek köszönheti leginkább azt, hogy a 2. évados premierje 3,7 milliós nézettséget ért el, amekkorára az HBO-n a Maffiózók fináléja óta nem volt példa. (Nem mellesleg a napokban nálunk is megjelenik az alapul szolgáló regény.)

Valahol a CW csatorna Vampire Diaries című sorozata is a Twilight-hullámot próbálja meglovagolni, de téved, aki azt hiszi, hogy jó vámpír, rossz vámpír, tinilány felállást az Alkonyatról másolták volna, hiszen a széria, akárcsak a fent említett True Blood, irodalmi alapokon fog nyugodni, mégpedig L.J. Smith hasonló című ciklusán, melynek első kötete még 1991-ben jelent meg Amerikában.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások