Klasszikus scifiből készül tévésorozat

Klasszikus scifiből készül tévésorozat

2009. július 3. 13:29, Péntek
Az ember általában érdeklődéssel szokta várni azon sorozatokat, melyek mozifilm alapján készülnek, hiszen kíváncsi rá, hogy egy 90-120 percben lezárt történetet miképpen, milyen ötletekkel tudnak a készítők úgy megnyújtani, hogy akár 10 évadra elegendő alapanyag szülessen belőle.

Az említett várakozás különösen a scifi műfajánál lehet izgalmakkal teli, hiszen nagyon jól is elsülhet a próbálkozás, ld. Csillagkapu vagy az inkább természetfeletti Holtsáv - előbbi 10, utóbbi 6 évadon át vitézkedett. (Persze a sikerektől függetlenül ellenpélda is akadt.)


Hogy a legújabb "remake" melyik csoportba fog tartozni, az még a jövő zenéje, de az biztos, hogy Tim Minear sorozatkészítő az 1988-as Földönkívüli zsaruból (Alien Nation) írt pilot-forgatókönyvet a 20th Century Fox egyik stúdiójának. A film története egy rendőrről szól, aki maga mellé egy idegen nyomozót kap, miközben a társ fajának képviselői megpróbálnak beszivárogni a földi társadalomba.

A sorozat lassan kibontakozó mitológiát építene fel, mely napjaink égető kérdéseire is kitérne (mint például a bevándorlók ügye, a társadalomba való beilleszkedés) az első idegen űrhajók érkezte után 20 évvel játszódna, 2020-ban, amikor is az eredetileg pár ezer fős idegen populáció 3,5 milliósra duzzadt, miközben a többség még mindig szegregált területeken, kvázi gettókban él.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások