Bukott az Avatar játék

Bukott az Avatar játék

2010. január 17. 22:51, Vasárnap
Miközben James Cameron látványorgiája minden idők második legsikeresebb filmje (1,5 milliárdos bevétel világszinten), addig a Ubisoft gondozásában kiadott Avatar játék szép csendben elhasalt a kasszáknál.

A kritikusok nem kedvelték a programot, a decemberi eladási listán pedig nem volt benne az első húszban sem. Yves Guillemot, a Ubisoft vezérigazgatója szerint nem a játékukkal van/volt a baj, hanem a film időzítésével. "Tudtuk, hogy van bizonyos kockázat a dologban" - kezdte Guillemot. "A tény, miszerint a filmet decemberben mutatták be a mozik már eleve probléma volt, mely végül végzetesnek bizonyult. Azt hittük, hogy majd 2010-ben megugranak az eladási mutatók, de a helyzet csak rosszabb lett."



"A jövőben nehezebb lesz olyan filmek jogait eladni, melyeket decemberben mutatnak be" - folytatta az elnök. "Túl kockázatos, és lecsúsznak a decemberi bevásárlásokról. Az Avatar jelenleg mintegy egymillió eladott példánnyal múlta alul az elképzeléseinket, mely olyan 30-40 millió eurós kiesést jelent".

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások