Assassin's Creed II DRM gondok

Assassin's Creed II DRM gondok

2010. február 18. 07:52, Csütörtök
A Ubisoft korábban bejelentett új másolásvédelmi rendszeréről már mi is cikkeztünk, mely elméletileg a The Settlers 7-ben debütált volna, ám az Assassin's Creed II is tartalmazza már.

A DRM lényege a következő: élő internetes kapcsolat és a kiadó oldalán való regisztrálás nélkül a játék nem lép tovább a főmenüből. Korlátlanul installálhatjuk bárkinek a gépére, de regisztráció nélkül semmit nem tudunk kezdeni vele. Ez így elméletben szépen hangzik, ám a PC Gamer egyik munkatársa megkapta tesztelés céljából a fent említett két Ubisoft játék bemutató változatát és elég lehangoló képet festett a védelmi rendszerükről.



"Az Assassin's Creed II indításakor a játék elindítja a Ubisoft Game Launchert, mely frissítéseket keres a hivatalos honlapon" - kezdi a teszter. "Ha nem vagyunk online, a játék rögtön hibaüzenetet dob ki és nem engedi elindítani a programot. Ezért kipróbáltam egy másik módszert. Felcsatlakoztam, elindítottam a játékot, kicsit mászkáltam, majd kihúztam a zsinórt a modememből."

"A játék rögtön kidobott a főmenübe" - folytatja a játékos. "Ugyanez történik, ha egy pillanatra megszakad a kapcsolat, újraindul a rooter vagy a program elveszti a Ubisoft szervereivel a kapcsolatot. Ezután kénytelen voltam kilépni a Windowsba, újracsatlakozni és újraindítani a játékot. Természetesen az automata mentéstől kellett újrakezdenem a játékot."

"A szomorú az, hogy még a kifejezetten online játékra készített MMO-k sem torolják meg ilyen drasztikusan egy netkapcsolat megszakadását. Bár ott sem tudok játszani offline, de legalább nem veszítek el mindent, amit nem mentettem el."

A Ubisoft nem reagált a kritikára.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások