Bebukott Matt Damon új akciófilmje

Bebukott Matt Damon új akciófilmje

2010. március 14. 22:05, Vasárnap
A nézők elfelejthették a Bourne-sorozatot, ugyanis az elvárásokhoz képest csalódást keltett az új Matt Damon-akciófilm, a Zöld zóna bemutatkozása. A színész legközelebb nyáron jelentkezik, egy scifivel.

Pedig az ember azt hinné, hogy annál jobb marketing nem kell egy akciófilmnek, miszerint "a Bourne-sorozat sztárjának és rendezőjének" új együttműködéséről van szó. Hiába azonban Matt Damon és Parul Greengrass neve, a Zöld zóna (The Green Zone) mindössze 14,4 milliós hétvégi bevétellel debütált, s ez bizony az amerikai toplistán csak a második helyre volt elegendő a 62,2 milliót hozott Alice Csodaországban mögött. Talán az előzetes volt a ludas? Vagy a sok versenytárs? Még a nem is olyan túl régen bemutatott, hasonló támájú Királyság is erősebben nyitott, pedig abban "csak" Jamie Foxx szerepelt. (A UIP Dunafilm már korábban elhalasztotta a film áprilisra tervezett magyar premierjét júniusra.)


Az amerikai hétvégi bevételi toplista harmadik helyén is egy újonc debütált: a Túl jó nő a csajom (She's Out of My League) 20 millió dollárból készült és 9,6 milliós első három napot produkált. Az eredmény az erős marketing miatt csalódásnak mondható, azonban a film sztárnéküliségét tekintve nem olyan rossz. A szinkronizált hazai premier május 20-ára várható.


Negyedik helyen nyitott az Emlékezz rám (Remember Me), mely az Alkonyat-filmek sztárjának, Robert Pattinsonnak az első igazi próbatétele volt atekintetben, hogy el tud-e adni egyedül egy filmet. A 8,3 milliós nyitány csúfos kudarcot jelent, hiszen az Alkonyat-rajongóknak csak a töredéke volt kíváncsi a színész romantikázására. A hazai premierre csak május 6-ig kell várnunk, s jövő héten az is kiderül, hogy a másik Alkonyatos, Kristen Stewart, ezúttal mit tud kezdeni egy saját filmmel, a Runaways-szel.


A hét negyedik újonca az Our Family Wedding volt. A jóval kevesebb moziban bemutatott afroamerikai-latinó romantikus film majdnem a legjobb mozis átlagot hozta az új filmek közül, s ez pedig 7,6 millió dollárra, és egy Viharsziget mögötti hatodik helyre volt elegendő. Az Avatar a sok új filmnek köszönhetően a hetedik helyre csúszott vissza.


Péntektől a már említett Joan Jettes film mellett bemutatkozik Jennifer Aniston új akciókomédiája, egy népszerű gyerekkönyv-adaptáció, valamint Jude Law és Forest Whitaker scifi-akciófilmje.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások