A Föld világnapján jelenik meg az Avatar

A Föld világnapján jelenik meg az Avatar

2010. március 16. 17:40, Kedd
Április 22-től kell az újabb csúcsjelentésekkel számolni, hiszen akkor jelenik meg Amerikában DVD-n az Avatar. Először, hiszen várhatóan több kiadást is meg fog érni a film.

James Cameron még az Avatar DVD-s megjelenésével is üzenetet kíván átadni az emberiségnek, hiszen a tervek szerint Amerikában a 20th Century Fox április 22-én, csütörtökön jelentetné meg DVD-n és BluRay-en az Avatart. A dátum a Föld világnapjának 40. évfordulója is egyben. Nemzetközileg a legtöbb országban az amerikai premier után egy héttel lenne kapható a film, mely első körben természetesen csak 2D-s verzióba kerül a polcokra.

Időközben bár az Avatar a legtöbb országban már elvesztette a toplistás első helyét, de folyamatosan az élvonalban tartózkodik. Ennek köszönhetően Amerikában 730 millió dollárnál, nemzetközileg pedig 1,9 milliárd dollár bevételnél tart a film - nálunk 1,5 milliárd forintot gyűjtött. Ezen adatokból egyébként kitűnik, hogy a nagy sikerek kulcsa nem feltétlenül a 3D-ben rejtezik, hanem abban, hogy Hollywood olyan filmet tegyen le az asztalra, ami a világot is érdekli. Nem ritka ugyanis, hogy egy közönségfilm teljes bevételének 60-70%-t Amerikában teremti meg. Épp ezért az Avatar 28-72%-os bevételmegoszlása kifejezetten üdítő.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások