Nokia: Windows Phone 7 kizárólag az USA-ban

Nokia: Windows Phone 7 kizárólag az USA-ban

2011. augusztus 11. 00:54, Csütörtök
Egyre több jel mutat arra, hogy a cég új operációs rendszerére épülő okostelefonok kizárólag az Egyesült Államokban lesznek kaphatók, míg az alternatív változatok mindenhol máshol.

Néhány nappal ezelőtt írtunk újabb részletekről az N9 várható megjelenése kapcsán, most pedig további információk kerültek napvilágra, amelyek alapján több fontos kérdés is felmerül a cég terveivel és stratégiájával kapcsolatban. Érdekes módon ugyanis a Nokia svéd portálján bukkant fel a visszaszámlálás, az amerikai hivatalos oldalon ennek nyomát sem találni, egy interjúból pedig azt tudhatjuk meg, hogy a gyártó alapvető módon elválasztaná Észak-Amerikát a többi régiótól.

A Nokia elnöke exkluzív interjúban árulta el, hogy a Windows Phone 7 vonalon minden erejükkel az USA-ra koncentrálnak majd, ami egyben azt is jelentheti, hogy a többi régióban egyáltalán nem lesznek kaphatók ezen készülékek. Ez némi csalódást jelent a vásárlók számára, nekik mindössze az szolgálhat vigaszul, hogy az alternatív megoldások (S40, Symbian, illetve MeeGo) ezzel ellentétben mindenhol máshol megjelennek, Észak-Amerikát kivéve. A Knowyourcell portál szintén megkereste a cég illetékeseit, ők kifejezetten az N9-re fókuszáltak, a válaszból pedig az derült ki, hogy az USA itt kimarad a képből, egyéb régiókban viszont belátható időn belül felbukkan az okostelefon.


A Nokia mindezen részletek alapján igyekszik behozni lemaradását az amerikai piacon, miközben máshol a meglévő fejlesztésekre, az alternatív vonalakra támaszkodik majd. Nem túl valószínű, hogy a Microsofttal kötött exkluzív megállapodás eredménye lenne a fenti stratégia, mindössze az eltérő eredmények és vásárlói fogadtatás késztetheti a céget erre, bár azt egyelőre nem zárják ki, hogy a WP7-sorozat példányai végül mégiscsak felbukkannak majd a többi régióban.

A WP7 háza táján egyébként most (a Mango elkészülte után) a Tango kódnevű verzió kapcsán folynak a találgatások. A legújabb információk szerint ez a változat két részletben jelenik majd meg, még a WP8 (Apollo) debütálása előtt, vagyis egy éven belül. Könnyen lehet, hogy a Tango kifejezetten olcsóbb készülékekre érkezik majd, bár a hivatalos megerősítésre még várnunk kell.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások