Két Sony, három Huawei okostelefon

Két Sony, három Huawei okostelefon

2013. január 5. 19:46, Szombat
Már javában készülnek a telefongyártók az idei CES-re: a hírek szerint a Sony kettő, a Huawei pedig rögtön három eltérő változatot mutatna be, nagyjából a korábbi pletykákhoz illeszkedve.

A Sony Mobile természetesen az Xperia családot bővíti ki a két új példánnyal, amelyekről saját oldalán megjelentek az első hivatalos sajtófotók. Az Xperia Z, illetve az Xperia ZL a belső tartalmat és a főbb komponenseket illetően szinte azonosak, a külsőt tekintve azonban eltérnek egymástól, bár egyelőre nem ismerünk minden részletet.


A Yuga kódnévre hallgató Xperia Z ugyanis valamivel nagyobb lesz testvérénél, míg a híradásokban Odin kódnéven már korábban felbukkanó Xperia ZL vékonyabb, kisebb méretű lesz. A hardveres összetétel a jelek szerint szinte teljesen megegyezik majd, így mindkét változat 5 hüvelykes, 1080p felbontást támogató kijelzőt, 1,5 GHz-es négymagos Snapdragon S4 Pro processzort, 2 GB memóriát, Adreno 320 grafikus vezérlőt, valamint egy 13 megapixeles kamerát (Exmos RS) kap. A ZL esetében az elülső kamera a kijelző alatt kapott helyet. A hivatalos bemutatóra a CES alatt kerül sor.


A Huawei szintén erre a rendezvényre készül, ám ők egyszerre három eltérő példányról rántják majd le a leplet, amelyek más-más szoftveres platformot támogatnak. Az Ascend W1 a cég első Windows Phone 8 alá készülő okostelefonja lesz, négy eltérő színben, 1,2 GHz-es ikermagos chippel, valamint egy 2000 mAh-s akkumulátorral. Az Ascend Mate a maga 6 hüvelykes kijelzőjével már a "phablet" kategóriába tartozik, 720p felbontással, illetve egy 3800 mAh-s akkumulátorral, míg az Ascend D2 5 hüvelykes kijelzőt, 1,5 GHz-es négymagos processzort, és egy 13 megapixeles kamerát kap.

Ezen készülékek alkotják majd a cég 2013-as éveleji kínálatát, ám minden bizonnyal további változatok is felbukkannak majd a színen.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások