Google: már nem nyújtanak megfelelő védelmet a jelszavak

Google: már nem nyújtanak megfelelő védelmet a jelszavak

2013. szeptember 12. 18:38, Csütörtök
Heather Adkins, a Google menedzsere szerint a vállalkozásoknak a jövőben nem szabadna csak a jelszavakra hagyatkozniuk. A menedzser véleménye egyértelmű: "A jelszavak halottak".

Adkins felel az amerikai társaságnál az információbiztonságért és közölte, hogy a jövőben náluk háttérbe szorulnak a jelszavak. Ezzel kapcsolatban megjegyezte: a jelszavakhoz fűződő kapcsolatuk véget ért, ezt a korszakot lezárták a társaságnál. A Google kétlépcsős azonosítást alkalmaz és különböző megoldásokat próbál ki azért, hogy javítson a biztonságon. A vállalat hardveralapú megoldásokat és egy a Motorola által kifejlesztett rendszert egyaránt tesztel, mely a ruhában lévő, abba "bedolgozott" vagy azon elhelyezett eszközök alapján azonosítja az internetezőket. Miután ezeket az eszközöket hackerek nem, vagy csak nehezen tudják ellopni, így az elképzelés biztonságosnak tűnik.

Adkins elmondta, hogy a hackerek főként azokat az embereket támadják, akik az általuk használt szolgáltatások esetében még nem engedélyezték a kétlépcsős hitelesítést. Miután sikerült megszerezni a hozzáférést, a támadók elindítják a folyamatot, ezáltal gyakorlatilag kizárják az eredeti tulajdonosokat és a szolgáltatásokat kéretlen elektronikus levelek küldésére használják fel. A hackerek mindig találnak megoldást arra, hogy e dolgok által pénzhez jussanak és olyan módszereket alkalmaznak, amire a Google fejlesztői nem számítanak.

A Google illetékese végül kiemelte: olyan biztonsági termékekre van szükség, amelyek megvédik az embereket. Amennyiben egy cég még mindig a szokásos jelszavas védelemre hagyatkozik, akkor ezzel párhuzamosan ki kell építenie egy olyan részleget is, amely a már bajba jutott ügyfelekkel foglalkozik. Az új technológiai vállalkozások esetében ugyanakkor elengedhetetlen egy olyan személy kijelölése, aki a biztonságra és a magánélet védelmére összpontosít. Az első 25 alkalmazottból egynek teljes munkaidőben ezzel a területtel kell foglalkoznia.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások