Nem károsítja az akkumulátort a Huawei gyorstöltője

Nem károsítja az akkumulátort a Huawei gyorstöltője

2015. november 20. 10:13, Péntek
A kínai cég olyan gyorstöltő megoldást mutatott be, amely nem károsítja az akkumulátort.

Az utóbbi időben megszokhattuk, hogy egyre több gyártó mutat be olyan hordozható megoldást, amely támogatja a népszerűbbé váló gyorstöltő platformok valamelyikét. A nagyobb kényelemnek persze ára van, hiszen ezen fejlesztések megrövidítik az akkumulátor élettartamát, a Huawei szerint azonban ezt most sikerült kiküszöbölniük.

A kínai cég két videót mutatott be a házon belül lefolytatott kísérletekről, ezekből pedig kiderül, hogy alig 5, illetve 2 perc alatt elérhetjük a kívánt feltöltöttségi mutatót, ezt pedig olyan módon tehetjük meg, hogy közben az akkumulátor nem károsodik. Az első megoldás esetében 5 perc alatt töltötték fel az erre kijelölt egységet 48 százalékra, a másodiknál azonban még ennél is gyorsabb volt az újratöltés, hiszen mindössze 2 perc alatt értek el 68 százalékig. Mindkét változatnál kiemelték, hogy a grafittal bevont anód lehetővé teszi a károsodás elkerülését. Azonban a piaci megjelenésre még várnunk kell.


Az illetékesek arról nem nyilatkoztak, hogy a fenti megoldások mikor jelenhetnek meg a kereskedelmi forgalomban, aminek két fő oka van. Ezek egyike, hogy a kísérletek során egy speciális töltőt alkalmaztak, ennek pedig még jelentős átalakuláson kell átmennie, hogy a mindennapok során is kényelmesen felhasználható legyen, másrészt pedig a második változat egy mindössze 600 mAh-s példány, aminek szintén nem sok haszna lenne a napi szintű használat során, itt tehát még bőven van mit bepótolni.

Bárhogy is legyen, a fejlesztés előrelépésként értékelhető, már csak az a kérdés, hogy mikor és milyen áron válik ez majd elérhetővé.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások