tudtátok, hogy a margarint csak egy molekula választja el attól, hogy mûanyag legyen ? tovább tanulságos lehet az alábbi kisérlet is: helyezz el mondjuk egy pincében 1 tányér margarint + 1 tányér vajat. egy hét múlva nézz rá. míg a margarin értintetlenül pihen a tányéron, addig a vajat idõközben ellepte mindenféle élõsködõ, bogár stb... hogy miért nem bántották a margarint ? mert õk sem szeretik a mû dolgokat! a sós, pörkölt földimogyorót is többek között ezért vonják be hidrogénezett növényi zsiradékkal, mely távoltartja a nem kívánatos "lakókat".
pucusajt
flémtopig
Mi a gond az állat zsiradékokkal?A szervezetnek szüksége van zsírra a lényeg a mennyiségen van.Egyébként tévedsz mert a margarin jóval egészségtelenebb mint a vaj...
Ejj..Most nem tök mind1? 1 szer úgy is meghalsz, most nehogy már az a 3 év miatt egyek olyat amit nem szeretek... Teavajtól pl elhányom magam:S Am a margarin sztem finomabb...Rama -nak a kék dobozos vackát szeretem.:D
Egyértelmûen a vaj.A margarin sokkal egészségtelenebb és ez már csak azért is poén mert a reklámok különbözõ szívbarát margarinokkal van tele.:D Egyébként ha jól tudoöm a margarint a háború idején találták ki a vaj pótlására...:D
a kettõ teljesen más... sokan a margarint is vajnak hívják,de ez már a 21.századi szocializálódás következménye,magyarul a gyerekek elég nagy része egy igen alacsony szintet üt meg iq-ban,persze ez nem az õ hibájuk,hanem a szülõké.
egyébként margarin.de csak azért,mert már annyira hozzászoktam,hogy a vajat nem szeretem annyira.pedig finomabb(szerintem),csak hát kenyérre,zsemlébe,kiflibe,kalácsra margarint teszek mindig.nameg elég jó kis ára lett a vajnak,és az az igazság,hogy sok helyen már nem is lehet kapni.
apám meséli mindig,hogy régen milyen jó volt,mindig vajat ettek,nem pedig margarint,és a vaj sokkal jobb volt.bár kinek a pap,kinek a papné.
Mi a különbség? Én ezekhez egyáltalán nem értek, elém rakják készen oszt edd meg. Én asszem delma vajat kapok és finom meg jó. Az amit ráraksz egy kenyérre szerintem sokkal "veszélyesebb" lehet de ezt valószínû csak az én korlátolt tudásom miatt gondolom így.
Vajkrém X D
mihez? egyszerüen ha nem kell akkor ne fogyaszd egyiket se... amúgy meg ha fõzéshez kell, süteménybe stb. akkor inkább vaj szerintem a hidrogénezett ipari fost messzirõl kerülni kell