hát sajnos általában 3 in 1 :\ abból is jackobs. reggel nincs rá idõ (4:20-as kelés mellett :S), délután meg nincs rá erõ,hogy fõzzek egy rendes kávét. ha fater fõz kávét akkor szoktam inni fõzött kávét,ami van itthon,tchibo,douwe egberts.szívem szerint vennék komoly karos kávéfõzõt és szemes kávét vennék,hogy frissen õrölve fõzzem le a kávét.
gyomorsav túltengést szokott nálatok okozni a kávé?
A teszthez meg annyit, hogy az olasz lakotarsam szuleinek van egy 2000 EUR-os Jura kavefozoje otthon, ami ketszer lett hasznalva, aztan visszakerult a Bialetti nekik is:)
Ha valaki, akkor az olaszok tudjak, hogy a kavet mikent es mivel kell kesziteni:)
Itthon Lavazza Crema e Gusto, vagy Davidoff Grande Cuvée kávé van, e kettõbõl is leginkább az elõbbit preferálom. Csak tisztán, feketén fogyasztom a kávét, szeretem érezni teljes egészében az aromáját, az ízét. Idehaza egy Delonghi kávéfõzõ gépen fõzzük a mindennapi nedût... :) Mindig a Sparból vesszük egyébként de láttam már más üzletekben is mind a két féle kávét...
ha kávézom cégnél: Jakobs 3in1 abból is az a narancssárga zacskós instant itthon: általában Segafredo 2cukorral és tejes-en iszom azaz tejes kávé én nem vagyok nagy kávés nem függ ettõl a reggelem vagy kívánom vagy nem de bármi más fajtát is megiszom
3in1
---amúgy pótkávé,katángkóró gyökerébõl és akácfa magja megpörkölve,õszel meg pörkölt bükkfamagból csinálom.
Naponta két-három alkalommal kávézom (két cukorral fogyasztom), de inkább csak tejeskávénak hívnám a mennyiség miatt. Nincs kedvencem, az automatából vásárolható levet kerülöm. Itthon egy darabig kotyogót használtam, de kényelmi okok miatt ma már a szekrényben pihen.
Egyébként, nem kellene innom, mert feltolja a vérnyomásom, de szeretem. :)
átfõzve nem raktam bele túl sokat, és beáztatva is csak minimális idõ, szóval nem hiszem, hogy annyira mérgezõ lenne:) Próbáld ki, ha egyszer Frei kávézó környékén jársz, azt hiszem Nicaraguai dohánykávé a neve
csinált már valaki otthon dohánykávét? Nekem a Frei-ben kapható dohánykávé pillanatnyilag a "kávéházi" kedvenc, de még nem jutottam el odáig, hogy megkérdezzem tõlük, hogyan csinálják:) Itthon már kísérleteztem, amit a sógorom szivarjai bántak, de bár ihatóra sikerült 1-2, nem olyan, mint az ottani (még csak nem is hasonlít) Próbáltam már úgy is, hogy a dohánylevélen+kávén menjen át a víz, meg úgy is, hogy a kávétejszínbe áztattam be a dohánylevelet. Még ez utóbbi volt a legjobb, de még nem az igazi.
sajnos valamilyen oknál fogva engem sose dob fel, kb. 5 perccel az elfogyasztás után ugyanolyan hullafáradt vagyok..
Reggel egy tripla eszpresszo, delutan egy tripla, ha valakivel talalkozok, akkor egy dupla, de napi 10-nel meghuztam a hatart. Bialetti kotyogost hasznalok, asvanyvizbol csinalom, a kavefozot olasz szokas szerint csak forro vizzel mosom, nem kenem ossze vegyszerrel, utana tisztara torlom, hogy ne vizkovesedjen. Cukrot nem teszek bele, mert a kavet az ize miatt szeretem, ha lagyabbra vagyok, akkor felgozolok tejet.
Haverom a tolunk 5percre levo Starbucksban dolgozik, barati aron kapom az orolt kavet, igy egyelore onnan, fokent Bold Arabica-t. Most pont citromfuves etipot iszok, picit furcsa, de nem rossz.
nem szeretem
kolesz: reggel + délután instant szutyok 2 kiskanál cukorral otthon: délután forrázott darált kávé 2 kiskanál cukorral és otthoni tejszínnel munka: ami van, de leginkább 3 az egyben.
sose szerettem kis koromban inkább energia italt ittam most meg spuri kell
Gyerekkoromban nagyon nem szerettem a kávét, de még a kávés sütit, vagy a kapucíner csokit sem. Aztán, mikor "felnõttem" és dolgozni kezdtem, a koránkelés, a fél óra reggeli semmittevés/beszélgetés a kollégákkal oda juttatott, hogy 6-7 kockacukorral már elkortyolgattam én is a reggeli kávémat. Mára ez megváltozott. A cukor kevesebb lett, és megválogatom, hogy hol és milyen kávét iszom. Megvannak a kedvencek, kialakult az ízlésem, mondhatni finnyás lettem.
Ti hogy álltok a kávézással? Van kedvenc márka, esetleg jó 100Ft-os automatás kávé? Milyen gépen fõzitek otthon? Kotyogóson, vagy valami olasz csodaeszpresszóval?