nekünk a cégnél egy elég alapszintű jura gépünk van,szemes kávéval használjuk,a tejhabosítása manuális,rutint és türelmet igényel,nem egy barista gép sorbanállós helyzetekre,de kellemesen bírná a napi 50et...
Most tévedtem ide élősszőr. Tudtok esetleg segíteni, hogy a munkahelyemre milyen kávéfőzőt vegyünk? Próbáltam beleásni magam, de a kávé szerelmeseinek az automata kv főző olyan, mint autó bolondnak a villany autó. Márpedig nekünk ilyen kellene, nulla tudással nyomom a gombot és jön a kávé. Daráljon, tudjon habosítani és bírja a napi 30-50 csésze kávét. Elkezdtem Saecocat nézni, de a Philips óta / miatt azt mondják az sem az igazi. Nettó 100-150 a keret. A mostani párnás és Aldi kapszulás helyett lenne. Esetleg vett valaki mostanában hasonló gépet ami bevált?
Kotyogósat használtam eddig (szarvasit). Kapszulásból a legerősebbet veszem most (6-is intenzitás a tchibo táblázata szerint), ha azt lefőzöm espressónak, az elég erős azért.
Meg vannak az előnyei a kapszulásnak, aki csak reggel sietve dob be egy kávét annak tökéletes, nem mintha egy sima eszpresszó gép ne csinálna gyorsan kávét, de ugye a kapszulással kevesebb a macera. A kávé maga sose lesz olyan jó mint egy fasza eszpresszó géppel, frissen őrölt kávéból, de ha nem vagy nagy ínyenc akkor simán jó lehet. Nem tudom milyen kávékat ittál eddig, de a minőségibb kávék, még a dobozos, boltban kaphatóak is 2500-4000/250g. Ezekből kiindulva nem tudom milyen lehet egy eleve gyengébb minőségű szerkezetből újratöltéssel kávét csinálni :)
Milyen kávéfőzőt használtál eddig?
UI: egyébként a kapszulás nem igazán környezetbarát a cucc, rengeteg szemét keletkezik a kis dobozokból, ha ez számít neked :)
Látom, a kapszulás kávéfőző annyira nem népszerű itt. Én két hete vettem magnak és annyira bejött, hogy ajándékba is vettem rokonoknak.
Sokkal finomabb kávét kapok, mind krémes, mind eszpresszó módban. Csak ugye drágábbra jön ki. Havonta 3 250g-os kávét elfogyasztottam, ami mondjuk 3-4000 ft (minőségibb kávé persze), míg ugyanezt a mennyiséget kapszulákból kb havi 6-7000 ft fedez. Viszont minőségileg sokkal finomabb kávét kapok.
Kíváncsiságból nézegettem youtube-on a kapszulák újratöltését is sima kávéval. Nem nehéz, és azzal lehet spórolni. Kérdés, hogy valaki próbálta már? Milyen az így lefőzött kávé?
Általában omniát főzök vagy ritkén segafredot. Kotyógba rendszerint. ehy hónapra elég egy 250 g os zacskónyi. barátomnál szoktam inni kapszulásat annak nem tudom mi a neve de az aldi lehet kapni úgy tudom kizárólag. ja , persze tej cukor és minden más nélkül.
Na, akkor én jól csinálom: 5:40-kor ébred, 7:00 tájban kávé, majd olyan du. 1 körül a második és este 9-10 tájban a harmadik, ami már csak koffeinmentes... Nyami, ezért vagyok még most is itt - bejön a placebo.
Ha nem nagy kávé őrültek és nem bánják, hogy kicsit drágább, akkor simán jó minőségre is, ,gyorsan kész, nincs vele szarakodás. Az hogy 15 bár az semmit se jelent, egyébként is 9 baron készül a kávé hivatalosan, ez inkább marketing duma, mint a több MP a fényképezőgépekben. Szóval, hogy megéri e kapszulákat venni, az csak a pénztárcájuktól függ. Emlékeim szerint egy presszó kávé olyan 80-120 forintra jön ki a kapszulással, minőségtől függően. Na most ha eddig 500forintos Karavánt ittak, akkor ez elég nagy ár különbség lesz, de ha eddig is Lavazza-t vagy Illy-t vettek, akkor nem lesz sok különbség.
Amúgy 25 körül már van Philips Saeco, két adagot főz le egyszerre, de ez manuális... Utoljára szerkesztette: Tikal, 2014.11.21. 18:06:38
Ezek a Krups márkájú 10-20 ezer környéki kapszulás kávéfőzők mennyire jók? 15bar -os szinte mind! Karácsonyra szeretnék szüleimnek kávéfőzőt vásárolni, mert a mostani elég rehabos már! Napi 2 kávét isznak általában. Megéri nekik a kapszulákat venni? Lidlben, Aldiban is szokott lenni nagyon jó árú és sok fajta kapszula. Azok mennyire jók?
Még nem próbáltam, azóta beszereztem én is egy Bialetti-t, de nem tudtam jó kávét készíteni vele ( lehet azért mert nem gáz tűzhelyem van? valahogy mindig égett lesz kicsit )... szóval maradok a French Press-nél, legjobb :)
NEm a kotyogósban főzött kávé az "igazi" espresso... Az igazi espresso-t már akkor is géppel készítették mikor Bialetti kitalálta a moka pot-ot amit ők moka express-nek hívnak és pont azért találta ki mert a kávézók igazi jó kávéját akarta megadni az otthonoknak. Sajnos a sima moka pot/kotyogós még habot se képes létrehozni, mert nincs elég nyomás, az a kb 1,5bar nem elég erre, a Bialetti Brikka már képes létrehozni valamilyen crema-t a benne lévő nyomásszabályozó segítségével, de még ez sem az igazi espresso crema...
Akkor jön jókor igazán a 3in1, mikor másnapos vagy :D Ajánlom, hogy mindig vigyetek magatokkal egy-két tasakot bulikra, másnap nagyon jól jöhet :)) Nem mintha hétköznap nem innám. Buli után strong, máskor gold. :))
Én úgy szoktam inni, hogy vízben feloldom a port és utána még öntök hozzá még 1 kevés tejet. Tudom hogy van benne tejport,de így még is jobb. Lágyabb mintha csak vízbõl csinálnám, de karakteresebb mintha csak tejben oldanám fel. :)
Nescaféból nekem a mild jön be a legjobban. Olyan kellemesen krémes és lágy íze van.
Ami azt illeti, szerintem a 3in1 gold a legfinomabb.
Én régóta instant kávén élek. Általában jacobst és nescafét szoktam inni, attól függ melyiket sikerül vennem. Bár mindkettõt egyformán szeretem és midnen reggel iszom...
Igen nem rosszak azok a kapszulások csak sajnos, nem az én pénztárcámhoz szabták. :( Mostanában kezdek rászokni a Nescafe 3in1 cuccaira, gyorsan kész van, annyit csinálok belõle amennyi kell és nem kell kiönteni az amúgy fincsi kávét de már mégsem mert már megállott.
tudtommal nincs, de nem lenne rossz ötlet, csak gondolom nem érné meg a kapszulákat forgalmazónak
Ma a Media Markt-ba vettem egy ilyen kávéfõzõt, akciósan 24.990-ért, 30e helyett. Eddig 1 kávét fõztem vele, szerintem nagyon jót fõzött. "Csinál" rá egy habos réteget is, ez nekem új mert az eddigi kávéfõzõink nem tudtak ilyet. Egyszerû kezelhetõség, nagy víztartály, tejhabosító funkció is van rajta, ezt még nem próbáltam. Az otthoni igények kielégítésre tökéletes. Nem utolsó sorban szuperül néz ki:)
Bár a megszokott helyemen, mostanában nem az igazi.
Munka kozben tobbnyire automatas lottyot iszok, itthon ha kavezhatnekom van akkor ilyet csinalok egy ilyenben.
Hazon kivul 3 helyen szeretem a kavet Budapesten: a Stexhaz, a Crazy cafe es az Osterbrau sorozo az ahol nagyon finom kavet csinalnak szerintem. Persze amiket eddig a Frei kavezoban ittam azok is nagyon finomak voltak.
Mondjuk manapság benzinkutaknál is egész finom kávét lehet kapni.
Én Belgrád mellett valami új autópályán ittam talán másfél éve egy olyan kávét, hogy a fejem leszakadt, annyira finom volt! Azóta is keresem azt az aromát (persze csak emlékem van az érzésrõl, semmi konkrét aroma vagy íz, amire tudnék visszagondolni... :P )
Na ez az, ami nekem már nem férne be a kocsiba, ha nyaralni indulunk... a termosz is csak azért, mert az kötelezõen velünk utazik. Mondjuk manapság benzinkutaknál is egész finom kávét lehet kapni.
Apámnak vettem most Frey szemes kávét (meg belga sört:), guatemalait, meg valami afrikai kapuccsínó válogatást. Épp most fõzi a guatemalait (kotyogóson), hamarosan tesztelem:) (a söröket már teszteltük)
Ez mar a sokadik kommented, ami arra enged kovetkeztetni, hogy vagy egy pinceben eltel, minden informaciotol elzarva, vagy nem tudom mikor villantott Agent K a szemedbe, de en meg nem ettem olyan lekvart, ami nem gyumolcsbol keszult. Meg Londonban is a baratnom nagymamaja altal befozott, sajat kertben termesztett gyumolcsokbol keszitett lekvart eszunk...
Szállodában most raktam a kávéba elõre csomagolt virágmézet.Borzalmas íze lett.Otthon termelõtõl vett minõségi akácmézzel semmilyen rossz utóíze nincs. Egyébként a melange is mézzel készül.