Hétköznapi alak az Assassin's Creed 4 modern-kori karaktere

Hétköznapi alak az Assassin's Creed 4 modern-kori karaktere

2013. szeptember 23. 16:22, Hétfő
Előre szeretnék figyelmeztetni mindenkit, hogy a cikkben olyan információk olvashatók, melyek ronthatják azok élményét, akik még nem játszották végig az Assassin's Creed harmadik részét.

A Ubisoft november 1-én jelenteti meg a népszerű Assassin's Creed sorozat negyedik részét, mely a Black Flag alcímet kapta és a Karib-tengeri térségben játszódik, a 18. században. Hősünk az Edward Kenway nevet viseli és foglakozását tekintve kalóz. Ám, ahogy azt már a rajongók megszokhatták, számos alkalommal kiléphetünk a modern korba is, de az ott irányítható karakterről szinte semmit nem tudhattunk meg... eddig.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Ma ugyanis bővebben is beszélt a negyedik epizód modern részéről a Ubisoft Singapore producere, Karl Von Der Lutte. Azt ugye mindenki, akik már letudta a harmadik epizódot tudja, hogy Desmond végül feláldozza magát és így megakadályozza a Föld elpusztulását és lehetőséget ad arra, hogy az emberiség legyőzze a gonosz istent, Junot.

Desmond ugye igen kalandos utat járt be, hiszen minden egyes Animusban töltött percével egyre több képességet szívott magába elődeitől, melyeket aztán ő is hasznosított 2012-ben. Ám a Black Flag nem kapott ilyen karakteres modern szereplőt.

A negyedik epizód "hőse" egy teljesen átlagos férfi, az Abstergo fizetett alkalmazottja, akinek egy feladata van: minél többet megtudni a történelem érdekes alakjairól. Az ő feladata Edward Kenway életének feltérképezése, melyet az Animusban tehet meg - hivatalosan, 2013-ban.

Apró különbségnek tűnik, de ez mégis fontos. Mivel hivatalosan lépünk be a rendszerbe, így nem kell szinkronizálási gondoktól tartani, folyamatos és tökéletes az átvitel a két szereplő között. Ugyanakkor a még névtelen tudós nem tud semmilyen extra képességet elsajátítani, így ne is várjunk tőle semmilyen akciót.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz
Azonban még így is belekeveredünk a Templomosok és a Bérgyilkosok közötti konfliktusba, melyben jelentős próba elé áll a cég iránti hűségünk. A modern-kori bérgyilkosok ugyanis felkeresnek majd minket és különböző "szívességeket" kérnek tőlünk. Von Der Lutte még hozzátette, hogy egy világméretű probléma, Juno jelenléte tovább nehezíti a helyzetet.

"Továbbra is lesznek küldetések a 'jelenben', de már ne számítson senki a Desmond által prezentált mászkálós-akciódús elemekkel operáló játékmenetre" - árulta el a producer. "Sokkal inkább arról van szó, hogy egy alkalmazott fejében kérdések merülnek fel alkalmazójával kapcsolatban: 'Mi áll a háttérben? Mik azok a Templomosok? Mik azok a Bérgyilkosok? Miért keresnek fel engem?' Szóval itt nem a valódi játékmenet áll a középpontban, hanem a cselekmény, az elbeszélés."

Ennél többet azonban nem tudhattunk meg a modern-kori cselekményszálról és nagyon valószínű, hogy már csak tapasztalás után tudunk meg további részleteket, hiszen közel a megjelenés. Szóval érdeklődve várjuk, milyen változtatásokat kapunk a jelen korban és hogy valóban FPS lesz vagy az csak porhintés volt.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások