Indonéziából jön a legtöbb online támadás

Indonéziából jön a legtöbb online támadás

2013. október 20. 19:45, Vasárnap
Az adatforgalmat tekintve már nem Kína a támadások leggyakoribb kiindulópontja, hanem Indonézia, ebből a két országból indítják a világ összes online betörésének több, mint kétharmadát. Tőlük messze lemaradtak az amerikai hackerek. Az adatforgalmat tekintve már nem Kína a támadások leggyakoribb kiindulópontja, hanem Indonézia.

Az idei esztendő második negyedévében változás történt a kiberakciók területén. A világszerte több tizezer szervert működtető Akamai vállalat az internet helyzetéről (The State of the Internet) című friss tanulmánya szerint a regisztrált támadási forgalom áprilisról júniusra 17 százalékkal nőtt Indonéziában. Ez azt eredményezte, hogy a világ kiberakcióinak 38 százaléka az ázsiai államból származik. A második helyen Kína áll 33 százalékkal, míg a harmadikon az Amerikai Egyesült Államok 6,9 százalékkal. A TOP10-ben van még Tajvan (2,5 százalék), Törökország (2,4 százalék), India (2 százalék), Oroszország (1,7 százalék), Brazília (1,4 százalék), Románia (1 százalék) és Dél-Korea (0,9 százalék). A tíz ország együtt az internetes támadások 89,8 százalékáért felelős.


Az Akamai rámutatott: az esztendő második negyedévében összesen 175 országból, illetve régióból indultak ki akciók. A jelentésben a cég felhívta a figyelmet arra is, hogy az eredmény csalóka lehet, mert a támadók nem mindig abban az államban tartózkodnak, ahonnan a támadássorozat indul. Az Akamai ügyfelei a második negyedévben összesen 318 DDoS-támadást jelentettek, ez 54 százalékkal több annál, mint amennyit az első negyedévben. Az akciók leggyakrabban nagyvállalatokat érintettek.


Az adatokból egyúttal az is kiderült, hogy mekkora az átlagos internetsebesség:világszerte a hozzáférések 5,2 százalékánál 3,3 MBit/s az átlagsebesség, Európában Svájc van az első helyen internetelérésenkénti 11 MBit/s-os átlaggal, megelőzve Hollandiát (10,1 MBit/s), Belgiumot, Nagy-Britanniát és Svédországot (mindegyiknél 8,4 MBit/s). A dokumentum készítői 240 államban 700 millió IP-cím forgalmát értékelték ki, melyek folyamatosan kapcsolatban vannak az Akamai platformjával.

Listázás a fórumban