Visszatér a WarCraft trilógia

Visszatér a WarCraft trilógia

2013. november 10. 17:33, Vasárnap
Visszatérhet a WarCraft trilógia a mai modern számítógépekre - legalábbis a Blizzard ezt árulta el a BlizzConon. Jelen pillanatban külön csapat dolgozik a felújításon.

Az idei BlizzCon is viszonylag tartalmas volt, bemutatkozott a World of WarCraft legújabb kiegészítője, a Warlords of Draenor és a Heroes of the Storm bétája is bejelentésre került. Ám számomra a show-t kétségtelenül egy elejtett félmondat vitte el, mely a kultikus WarCraft sorozatot érintette. Miközben az ember nézte a MMO új kiegészítését, eszébe jutottak azok a szép kilencvenes évek, mikor az ember még építkezett és katonákkal győzte le az orkok seregeit.

J Allen Brack, a Blizzard produkciós direktora szerint a csapaton belül is akadnak ilyen hangok. "Igazából van egy srác a csapatban - pontosabban jó pár ilyen fickó -, aki jelen pillanatban is mellékprojektként egy olyan megoldáson dolgozik, amely a kultikus trilógiát a mai modern gépeken is futtathatóvá teszi. Mi is nagy rajongói vagyunk a WarCraft 1, 2 és 3 címeknek és nagyon örülnénk, ha újra tudnánk játszani velük."

Az még nem ismeretes, milyen formában is gondolják ezt megvalósítani, remélhetőleg az egész játékot újradolgozzák akár HD-formában is. Egyébként csupán az 1994-ben megjelent WarCraft: Orcs & Humans és az egy évvel később napvilágot látott Warcraft 2: Tides of Darkness és kiegészítőik átdolgozására lenne szükség, a 2002-es Warcraft 3: Reign of Chaos és a 2003-as kiegészítő, a The Frozen Throne ugyanis a mai gépeken is elindul. Az első két epizód is, csupán sokat kell vesződni vele.

Arról pedig ne is beszéljünk, hogy ha a WarCraft Trilogy HD (ez a cím csak a mi képzeletünkben létezik jelen pillanatban) sikeres lesz, talán megágyazhat egy negyedik epizódnak is, amit már közel egy évtizede várnak a rajongók.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások