Közepesen kezdtek az Xbox One játékok is

Közepesen kezdtek az Xbox One játékok is

2013. november 22. 10:38, Péntek
A PS4 után az Xbox One első exkluzív alkotásai sem váltották meg a világot. A Ryse: Son of Rome például kimondottan rossz kritikákat kapott, míg a Forza Motosport 5 jól szerepelt.

A nyitócímek szerepléséből nem lehet még komolyabb következtetéseket levonni, ám az jól látszik, hogy a piacra frissen belépett generáció első alkotásai nem váltották meg a világot. Ez annyira nem meglepő, hiszen az X360 és PS3 megjelenésekor sem kaptak sokkal jobb pontszámokat az első alkotások. A Perfect Dark Zero és a Kameo: Elements of Power is elfogadható volt, ahogy a Resistance: Fall of Man és a MotorStorm is. Ám egy hónappal később már megmutatta valódi erejét mindkét gép, hiszen kijött a Condemned, a Fight Night Round 3 vagy a Call of Duty 2.

Korai volt a váltás?
Igen
Nem
A PS4-es nyitányról már beszámoltunk, most ideje az Xbox One kínálatot megtekinteni. Először nézzük azt a két címet, melyek kimondottan jól szerepeltek a kritikusoknál és miattuk talán érdemes megvenni a gépet. Ez a Killer Instinct és a Forza Motosport 5. Előbbi átlagosan 7-8 pont között kapott, utóbbi viszont elérte a kilencet is. Kicsit megosztóbb volt a Dead Rising 3, mely kapott 9 pontot, ugyanakkor hatot is. A Crimson Dragon egy közepes alkotás, a Lococycle viszont kimondottan rossz pontszámokat kapott (1.5-7 között ingáztak az értékelések).


Végül pedig érdemes kicsit bővebben is szemügyre venni a Crytek system-seller címének szánt akciójátékát, mely a Ryse: Son of Rome címet kapta. Azonban nem biztos, hogy ez összejön, bár a Dead Rising 3 mellett csak ez a cím nyújthat kikapcsolódást az akciójátékok szerelmeseinek (most az exkluzív alkotásokról beszélünk). A kritikák alapján azonban csupán egy 5 pontos programról beszélünk, ami egy 20 ezer forintos alkotás esetében azért elég pofátlan minőséget fest előre (ez a PS4 játékok esetében is igaz).

Ha az X360-PS3 generációt vesszük alapul, akkor december-január környékén kellene, hogy érkezzenek az igazán ütős Xbox One-PS4 címek, ám ennek jelét nem látjuk. Természetesen jönnek majd a jelenleg is elérhető programok felturbózott változatai (Call of Duty: Ghosts vagy Assassin's Creed IV: Black Flag), de olyan exkluzív programról nem hallunk, mely bekerülhetne a Karácsonyfa alá.


Személy szerint éppen ez a bajom ezzel a váltással. Az előző generációnál nagyon látszott a különbség, hiszen mondjuk egy kicsit pixeles Silent Hill után a Condemned - akkori szemmel- csodásan kidolgozott világában, addig nem látott részletességű helyszíneken valódi előrelépés volt. Most azonban nem látszik ekkora különbség, ráadásul valószínű a mostani gépeket sem facsarták még ki teljesen. Elég csak a Beyond: Two Souls képi világára gondolni és összenézni azt mondjuk a Dead Rising 3-mal. Most komolyan, melyik a szebb?

Ráadásul amíg a mostani generáció is aktív, valószínű jóval kevesebben váltanak, hiszen ki akarja megvenni 169.990 forintért az Xbox One-t és hozzá mondjuk áprilisban a Watch Dogsot 19.990-ért, ha a szobában álló PS3-ra 13.999-ért is megvásárolhatja. Mindenesetre még egy "konzol" bemutatkozása hátra van: a Steam Box. Nem elképzelhetetlen, hogy a Valve gépe lesz a mostani generáció Wii-je, azaz a titkos befutó.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások