Visszatér a városba az Assassin's Creed Unity

Visszatér a városba az Assassin's Creed Unity

2014. június 17. 19:20, Kedd
A vizek után újra a városokban játszódik majd az Assassin's Creed Unity.

Sokan kifogásolták már az Assassin's Creed szériával kapcsolatban, hogy egyre gyengébben teljesítenek az újabb és újabb részek. Sokak szerint a második epizód volt a franchise eddigi csúcsa és azóta csak lefele vezet az út. Mindenesetre most ismét felcsillant a remény, hisz a Ubisoft leleplezte a Unity alcímet kapott fejezetet, melyben ismét a szárazföldre és a városokba kerül hősünk.

Az első és legfontosabb: semmilyen formában nem lesznek hajók a programban! Helyette viszont megkapjuk az eddigi legnagyobb játszóteret, Párizst. Ráadásul az emberi jogok születésének hajnalán játszódik a Unity, a forradalom idején ahol azért akadnak szürke foltok. Így volt szabadsága is a csapatnak, hogy a saját elképzeléseik szerint alakítsák a történelem bizonyos részeit.A sztori hőse Arno Dorian, akit gyerekkorától fogva irányíthatunk. A karakter a forradalom idején kezdi meg működését és egészen a végéig követhetjük majd a történetét. "Versailles-ban születik és nő fel Dorian" - árulta el a dizájner, Bruno St-André. "Már egészen fiatalon csatlakozik a Bérgyilkosok rendjéhez és így a játékos is végigkövetheti a kiképzés és az első bevetések izgalmait. Ezt azért alakítottuk így, hogy mindenki megértse a karaktert, aki egyébként Altair és Ezio elegye lesz."

A másik lényeges pont a modern kor, azaz az Abstergo megvalósítása, melyről túl sokat nem árultak el a készítők. Mindössze annyit tudhattunk meg, hogy "eltér mindentől, amit eddig láthattunk."

Bár az Assassin's Creed sorozat eddig sem volt vérmentes, de a Unity minden eddiginél erőszakosabb lesz. Nem csak hősünk lesz, aki végez az ellenfeleivel hiszen kalandunk közben javában zajlik a forradalom . Ez annyit jelent, hogy embereket lőnek le a nyílt utcán, zajlanak az akasztások, kivégzések stb. Szóval a minket körülvevő világ nem lesz olyan nyugodt, mint például a második részben volt.

"A világ közepe nem a játékos lesz. Bizonyos események zajlanak tőlünk függetlenül és nem mindig az a fontos, amit mi művelünk. Szóval ha mi nekimegyünk valakinek, ám közben történik egy gyilkosság is, akkor nem háborodnak fel a mi tettünkön. Sok más dologra reagálnak a nem játékos karakterek." Persze ez a forradalom idején van, előtte még minden békés és az emberek is nyugodtak.Ám a legnagyobb újdonság kétségtelenül a négy fős ko-op mód megjelenése, hiszen barátainkkal sokkal jobb móka letudni az egész alkotást. A Unity világába bármikor becsatlakozhat barátunk és saját Bérgyilkos Szövetséget alkothatunk. Így közösen, összedolgozva vihetjük végig az egész játékot. Nem mellékes az a tény sem, hogy a küldetések sikeres kivitelezése után XP-t kapunk, melyeket elosztva a különböző képességeink között fejleszthetjük emberünket.

Az Assassin's Creed Unity nagyon pazar kis alkotásnak tűnik és maga a Ubisoft is úgy gondol rá, mint egy rebootra. Reméljük beváltja az ígéreteit a csapat és a kiadó is és újra egy élvezetes bevetésre indulhatunk majd.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások