Psion - Motorola megállapodás

Psion - Motorola megállapodás

2000. január 31. 23:51, Hétfő
Az angol Psion és a Motorola mobiltelefon-óriás egyesítik erőiket mobil Internet-elérést biztosító eszközök létrehozására.
A megállapodás szerint kézi eszközeik Európa, Észak-Amerika és Ázsia kiépített celluláris hálózatait fogják használni. Képesnek kell lenniük hang és adattovábbításra, és a cél, hogy "az Internetet a felhasználó zsebébe helyezzék". A terv megvalósítására kitűzött időpont jövő év eleje - közölte a Psion képviselője. A bejelentés után a Psion részvényei emelkedésnek indultak.

A Motorola és a Psion eddig is kapcsolatban állt egymással, mindketten - több más mobiltelefon gyártó mellett - a Symbian kockázati tőketársaság tagjai, mely a Psion Epoc operációs rendszerének kihasználására alakult meg.
"Ez a megállapodás a Symbian megerősítése, és nagy lépés a Psion számára is" mondta David Levin a Psion vezérigazgatója.
Az Internetet is használni tudó mobiltelefonok és más eszközök kifejlesztése iránti verseny gyorsul. Az Ericsson a múlt év végén jelentette be kapcsolatát a Microsofttal, céljuk egy Symbian rivális technológia kifejlesztése. Minden nagyobb angol mobilvállalat internetes csomagokkal egészíti ki szolgáltatásait, és a következő generációs, a kormányzat által árverésre bocsátott mobiltelefon liszenszek már teljes Internetes adat és videószolgáltatásra is lehetőséget teremtenek.

Forrás: BBC

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások