RealPlayer vagy Media Player?

RealPlayer vagy Media Player?

2000. február 2. 01:13, Szerda
A RealNetworks és a Microsoft harca a legjobb netes lejátszó címéért zajlik. Mindkettő szabad termék, a cégek állítása szerint a RealPlayer 95 millió felhasználóval, míg a Microsoft 50 millió felhasználót tudhat magáénak. Real formátumban (.rm) több audió/ videó érhető el, de a Windows Media (.asf) rohamosan tör előre.
A CNN szavazása is ezzel foglalkozott:
Szoftver

szavazat
RealPlayer 20% 4099
Windows Media 12% 2418
QuickTime 68% 14250
Egyéb 1% 156

Összesen: 20923 szavazat

Az utóbbi héten jelentette be a Microsoft, hogy a Liquid Audio és a Digital Distribution Domain is támogatni fogja az .asf formátumot; szolgáltatásaik kiterjednek a hírekre, filmekre, zenékre, televíziós programokra és a vásárlásra is. Még fontosabb, hogy a Media Player be van már építve a Windowsokba is, a Windows CE változat pedig fejlesztés alatt áll.
A RealPlayer sem már csak a PC-kben hódít, már az érintőképernyős eszközökben is megjelent. Jelenleg a kézi eszközökre szánt változatot fejlesztik.
Mindkét vállalat arra törekszik, hogy minden zene letölthető és lejátszható legyen szoftvereiken, ne kelljen a vásárlóknak a fileformátumra figyelnie. Mindkét cég támogatja az .mp3-mat, az online zene domináns formátumát. A Windows Media csökkenti a zenei téren érdekelt vállalatok kalózkodás miatti félelmét is; a RealJukebox is használ biztonsági technológiát, de nem ismertek további részletek.
A Realnetworks előnyben van webtámogatottság terén, mivel a Real.com iránytű a rengetegben, míg a windowsmedia.com még fejlesztés alatt áll.
Minőség terén a Microsoft állításával ellentétben az Windows Media sem jobb az .mp3-nál, és általánosságban a RealPlayer gyorsabb és rugalmasabban alkalmazkodik a kapcsolat sebességéhez. Általánosságban szólva, a RealPlayer gyorsabb, de a Windows Media Player némileg jobb minőségű. mivel mindkettő free termék, a döntés szabad.

Forrás: CNN

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások