Tüzérségi gránátokat nyomtatna az amerikai hadsereg

Tüzérségi gránátokat nyomtatna az amerikai hadsereg

2014. július 31. 16:24, Csütörtök
Különleges helyzetekben a helyszínen készítenék el a lőszereket. Olcsóbb, gyorsabb, kompaktabb lesz a gyártás.

Az amerikai hadsereg kutatórészlegének szaklapja, az Army Technology júliusi-augusztusi számában kifejezetten a 3D nyomtatással foglalkozik. Az egyik cikk szerint a jövőben a tüzérségi gránátokat ilyen eljárással állítanák elő. A 3D-nyomtatással olcsóbban és egyszerűbben lehet különleges alkatrészeket, például összetett struktúrákat készíteni. Ezek segítségével jobban össze lehet kötni vagy meg lehet osztani az egyes robbanófejek rombolóerejét, hogy hatékonyabban elpusztíthassák a célpontokat.

Olyan módszerek után is kutatnak, amelyek segítségével a 3D nyomtatókkal fémeket, robbanó- és más anyagokat lehet összeilleszteni. Ezáltal helyet lehet megtakarítani, így kompaktabb robbanófejek építhetők vagy még több robbanóanyaggal lehet ellátni őket. A távlati cél az, hogy a harctereken lehessen kinyomtatni a bevetésekhez szükséges robbanófejeket és a fegyveralkatrészeket. Akár kifejezetten az egyes célpontokhoz is lehet új robbanófejeket készíteni vagy át lehet alakítani a meglévőket, hogy azok megfeleljenek a célra és elkerülhetők legyenek a felesleges civil áldozatok.


Mindenkinek egyedi, a méreteinek megfelelő egyenruhát fognak nyomtatni

Tavaly májusban elkészült a világ első, 3D-nyomtatóval létrehozott kézi lőfegyvere, a Liberator, de később a tervezők az amerikai kormány nyomására eltávolították az internetről a kapcsolódó fájlokat. Ezután Michael Llenza korvettkapitány vázolta fel, hogy meghatározó szerepet játszhatnak a jövő harcterein a 3D nyomtatók, amelyek drasztikusan megváltoztathatják a fegyveres erők logisztikai rendszerét és a bevetéseket, könnyebbé válhat az utánpótlás biztosítása és a sérült eszközök javítása.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások