A Windows 9-be is integrálhatják a Cortanát

A Windows 9-be is integrálhatják a Cortanát

2014. augusztus 14. 12:19, Csütörtök
A digitális személyi asszisztens nem lesz az operációs rendszer része, önálló alkalmazásként fog működni.

A Neowin arról számolt be, hogy az Apple Siri és a Google Now rendszerek vetélytársának számító Cortanát egy ideje már tesztelik a Threshold kódnéven fejlesztett operációs rendszer kapcsán. A program most éri el azt a szakaszt, amikor eldől, hogy a Windows 9 végleges verziójába is integrálják-e vagy mégsem elég kiforrott. A legfontosabb változás, hogy ha sikerül is megvalósítani az integrációt, a Cortana akkor sem teljes képernyős alkalmazás lesz, mint a Windows Phone esetében, hanem a háttérben fog működni és a funkció aktiválásakor egy kis méretű ablakban bukkan majd elő.

Mary Jo Foley, a Microsoft ügyeit jól ismerő újságíró hozzátette, hogy a digitális személyi asszisztens hozzájárulhat a konszern víziójának megvalósításához, ami az eddigi platformtartalmak konszolidációja. Ugyanakkor nem lesz az operációs rendszer része, hanem külön alkalmazásként fog működni. A Cortana a Satori nevű tudásadatbázisra támaszkodik, ami a Bing alapját is jelenti, így tanulja meg, hogy a felhasználó mit akar megtalálni vagy tenni. A program béta verziójához egy hónapja hozzáférhetnek a brit és a kínai felhasználók is, valamint az ausztrálok, az indiaiak és a kanadaiak számára elérhető egy alfa változat.

A Microsoft a Cortanát áprilisban a BUILD 2014 konferencián jelentette be és kiderült, hogy felváltja az eddig alapértelmezett Bing keresőt. Ezután ismertté vált az is, hogy a Windows for Cars rendszer is a szoftverre épül majd. A Windows 9 jövő áprilisban érkezhet.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban