Hardveres másolás­védelmet kínálna az Adobe

Hardveres másolás­védelmet kínálna az Adobe

2014. szeptember 12. 22:26, Péntek
A társaság chipgyártók bevonásával, operációs rendszertől függetlenül emeli új szintre a digitális másolásvédelmeket.

Az Adobe digitális másolásvédelme, a Primetime lehetővé teszi a tartalomszolgáltatóknak, hogy a használt böngészőtől vagy az operációs rendszertől függetlenül megvédjék a nem engedélyezett másolásoktól a videóikat. Támogatja a HTML5 szabványt, és a különböző alkalmazásokon keresztül számos eszközön érhető el, többek között beltéri egységeken és a különböző böngészőkön.

A Primetime ugyanakkor lehetővé teszi azt is, hogy az Adobe eltávolodjon a Flash technológiától és új, böngészőkben használható videotechnikákat támogathasson. Az átlagos felhasználó nem fogja észrevenni, hogy a másolásvédett videó a Flash technológiára épül-e vagy sem. Előnyös továbbá, hogy az egyes felvételekhez nem lesz szükség a Hulu, a YouTube, az HBO, a Netflix vagy az Amazon alkalmazásaira, ehelyett minden videót a böngészőn belül lehet majd megtekinteni.

Az Adobe - első DRM-szolgáltatóként - együttműködik több chipgyártóval (Intel, Broadcom, AMD) is azért, hogy hardveren alapuló DRM-megoldást kínáljon a "Super" Premium HD- és a 4K-tartalmakhoz, függetlenül attól, hogy azokat a számítógépeken, a táblagépeken vagy a táblagépeken jelenítik meg.

Világszerte eddig több mint 100 nagy tartalomszolgáltató választotta a rendszert, köztük van a BBC, a Comcast, az HBO, a Hulu, az M6 France, az NBC, a Time Warner, a Turner Broadcasting, a Walmart (Vudu), a Yahoo, a Youku, a Tudou és a Netflix. A megoldást használja továbbá számos televízióadó is, így az NBC Sports, a Yahoo Japan, a Shaw Media, a Bell Media, a Rodgers és a Tennis Channel.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások