Januárban érkezik a Grand Theft Auto 5 PC-re

Januárban érkezik a Grand Theft Auto 5 PC-re

2014. szeptember 12. 21:20, Péntek
Megkapta hivatalos megjelenési dátumát a GTA 5 PC-s portja, mely számos újdonságot tartalmaz a korábbi változatokhoz képest.

A Rockstar Games végre hivatalosan is leleplezte a következő generációs konzolokra és PC-re érkező Grand Theft Auto 5 portokat. A PS4 és Xbox One változatokat november 18-tól szólíthatjuk magunkhoz, míg a számítógépes verzióra január 27-ig kell várni. Ám megéri a várakozást, hiszen mind a három kiadás több lesz, mint az eredeti portok felturbózott next-gen verziója... mondjuk, egy Rockstar Gamestől ez alapvető elvárás.

Mi most természetesen a PC-s porttal foglalkozunk inkább, mely számos vizuális és technikai fejlesztést tartalmaz, melyekkel minden eddiginél élőbbé tudják varázsolni Los Santos és Blaine County világát. A megnövekedett látótávolság és a magasabb felbontás mellett számos új játékmeneti elemmel is találkozhatunk.Az új fegyverek és kikapcsolódási lehetőségek mellett jóval élőbb vadvilágot, új vezethető járműveket, javított sérülés-modellt, változatosabb és szebben kivitelezett környezetet kapunk. Az utcákon például minden sokkal nagyobb figyelmet kapott. Az olyan apróságok, mint a pocsolyák is tükröznek mindent, amit kell és hasonló apróságok teszik teljessé a képet.

Az igazi extrát azonban az olyan klasszikus elemek visszatérése jelenti, melyekkel a Grand Theft Auto franchise eddigi részeiben találkozhattunk. Így újra vezethetjük a Duke-t, a Dodo Seaplane-t és a gyorsabb és könnyebben kezelhető Blimpet. Visszatérnek az olyan aktivitások, mint a vadvilági fotózás illetve új kihívásokat is kapunk.Az előrendelők ráadásként 1.000.000 dolláros összeget kapnak, melyet a játékban költhetnek el. Ugyanakkor ezt a pénzt a GTA Online világában is felhasználhatják, mely természetesen szintén kap egy komolyabb kiegészítést. A PS4-es és Xbox One-os változatokra készült Online-ban például 30 főre emelik a játékosok számát, de a PS3-as és X360-as portokban megalkotott karaktereinket áthozhatjuk az új változatokba is. Szóval érdemes lesz kipróbálni az új változatokat azoknak is, akik már esetleg letudták a korábbi verziót.

Listázás a fórumban