Interaktív TV az ATI-tól

Interaktív TV az ATI-tól

2000. február 24. 00:14, Csütörtök
(Avault) A grafikus chip gyártó ATI és Vestel, Európa második legnagyobb televízió és monitorgyártó cége ma bejelentette, hogy társulnak interaktív TV-k kifejlesztése érdekében.

A társulás feltételeit illetően az ATI fogja szállítani az alkatrészeket és a szaktudást a Vestel-nek, hogy kifejlesszék és árusítsák az interaktív eszközöket, mint az Internet televízió, és sokféle különálló egységek. A Vestel Internet TV az ATI Set-Top-Wonder technológiáján fog alapulni, amely az első terméke az együttműködésnek. Az otthoni felhasználókat el szeretnék látni azonnali Internet eléréssel, e-mail és vásárlási lehetőséggel a TV-n keresztül. Az Internet TV DVD-re kész lesz és 3D grafikát fog használni.

A fogyasztók az egységet a telefonvonalra fogják csatlakoztatni, és így tudnak szörfölni a weben, miközben TV-t néznek. A termék mind PAL, mind NTSC rendszerben használható lesz, sokféle nyelvvel és szülői felügyelet opcióval. Az eszközök szoftverrésze a Micosoft TV-n alapul, amely ügyfél szoftver része a Microsoft TV platformnak. A Vestel Internet TV eleinte Európában lesz elérhető, és a későbbi verziók szét lesznek osztva a világ többi részén is.Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások