Online ellenőrizhetők lesznek a rendőrségi fegyverek

Online ellenőrizhetők lesznek a rendőrségi fegyverek

2014. november 4. 08:33, Kedd
Egy kis amerikai cég olyan kiegészítőt fejlesztett ki, amivel ellenőrizhetővé válik a rendőrök fegyverhasználata.

A Yardarm Technologies megoldását egy kaliforniai és egy texasi rendőrkapitányságon is tesztelni fogják. A kiegészítő a rendőrségi pisztolyok markolatába építhető be és szenzorokkal szerelték fel, amelyek többek között a fegyver elővételét és használatát egyaránt valós időben jelzik a hatóságoknak.

A rendszer a pisztoly elsütésekor feljegyzi a pontos földrajzi adatokat és az időpontot. A rendőrkapitányságok valós időben juthatnak "taktikai információkhoz", akár azzal kapcsolatban is, hogy az egyenruhások a lövéseket milyen irányba adták le. A lényeg, hogy a rendőrök hatékonyabban üldözhessék a bűnözőket és avatkozhassanak be tűzharcok esetén. Többek között megfigyelhető, hogy mennyi idő telik el a fegyver elővétele és az első lövés között. Ezek az adatok szintén valós időben továbbíthatók, erről egy beépített chip gondoskodik, ami Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakozik az adott rendőr szolgálati mobiltelefonjához.


A Yardarm Technologies az adatok összegyűjtéséhez és továbbításához egy saját felhőszolgáltatást alkalmazna, de azt nem árulta el, hogy miként biztosítanák az információk védelmét, viszont mindenképpen használni fognak titkosítást. Az információk lekérdezéséhez okostelefonok és táblagépeik egyaránt használhatók lesznek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások