Overwatch - a Blizzard új alkotása

Overwatch - a Blizzard új alkotása

2014. november 8. 16:15, Szombat

A Blizzard tegnap leleplezte az Overwatch címet kapott új alkotását, mely egy multi alapú FPS lesz.

Az este lezajlott a BlizzCon 2014 rendezvény, melyen a Blizzard számos alkotását mutatta be. Leleplezte a StarCraft 2: Legacy of the Void címet kapott kiegészítőt, a Heartstone Goblins vs Gnomes DLC-jét és kideürlt, hogy a Heart of the Storm zárt bétája januárban indul útjára. A legnagyobb meglepetést azonban a csapat első FPS-e, az Overwatch bejelentése okozta.

A dolog már csak azért is érdekes, mert az Overwatch lesz az első projekt 20 év után, mely nem kapcsolódik valamely korábbi Blizzard-alkotáshoz... legalábbis olyanhoz, ami elkészült. A program ugyanis számos elemet vett magához az időközben leállított Project Titan projektből, de a Blizzard hangsúlyozta, hogy attól az Overwatch nem a korábbi tervezet módosított változata.


Az Overwatch alaphelyzete szerint a jövőben járunk, a Földön, ahol a technológiai fejlettségnek köszönhetően komoly gondok alakulat ki. Ebben a globális krízisben próbál rendet tenni a nemzetközi harcosokból, tudósokból és kalandorokból álló csapat, az Overwatch és mi is az egyik tag szerepét kapjuk.

A hat csapatból álló multis csatákban a megszokott karakter-osztályok közül választhatunk, majd a futurisztikus helyszíneken csaphatunk össze egymással. Így eljuthatunk például a hologramok uralta Londonba vagy a high-tech piramisokkal felszerelt Egyiptomba is. Természetesen minden karakternek meg van a saját egyedi képessége (jelen pillanatban összesen 12 harcos közül választhatunk) és ez jól is jön a csatákban.


A bejelentés és a hivatalos oldal alapján az Overwatch jóval több karaktert és pályát tartalmaz majd. A megjelenés dátuma még nincs kitűzve, de az biztos, hogy 2015-ben már elindulnak a béta tesztelések.

Listázás a fórumban