Ismét támadtak a hackerek

Ismét támadtak a hackerek

2000. február 28. 02:11, Hétfő
(BBC) Több vezető weblap ismét hackertámadásról számolt be. Az elektronikus vandálok legutóbbi áldozatai között ott volt az FBI (Federal Bureau of Investigation) és a Microsoft is.
Az FBI elismerte, hogy a hackerek február 18-án 3 órára iktatták ki a siteot (több más oldallal együtt) a forgalomból Denial of Service támadással. Mindegyik esetben nagy adatmennyiséggel bombázták a honlapot, megakadályozva hogy azt felhasználók elérhessék.
"Az FBI közölte, hogy mindent megtesznek a támadók kiderítésére, tehát ez kisebb háborúnak tekinthető a hackerek és az ügynökség között" - mondta James Williams korábbi FBI alkalmazott, számítógépes bűnügyekre szakosodott jogász.
A Microsoft.com elleni támadás kedden történt, de a szoftveróriás képes volt a honlap elérhetőségének fenntartására. "A biztonsági rendszabályok és a Microsoft.com csapatának nagyon gyors reagálásának következtében a szolgáltatás nem szakadt meg és egy szerver sem terhelődött túl" - közölt Tom Pilla Microsoft szóvivő. "A felhasználók ugyan rövid időre érzékelhették néhány oldal lassúságát, de az incidens alatt a honlap folyamatosan elérhető maradt."
A harmadik megtámadott weblap a National Discount Brokers Group (NDB) oldala; Dennis Marino elnök elmondása szerint csütörtökön több mint egy órán át elérhetetlenné volt. A mintegy 200000 vásárlóval rendelkező vállalat eladásai 25%-al csökkentek két internet-címről érkezett borzasztó nagy forgalom miatt. Marino közölte, hogy az adatokat továbbították az FBI részére, de hozzátette, hogy a mostani floodot még korai a korábbi támadásokkal összekötni.

Listázás a fórumban