E-papír képernyős órát tervez a Sony

E-papír képernyős órát tervez a Sony

2014. november 28. 18:37, Péntek
A gyártó a stílust és nem a funkcionalitást helyezte az első helyre. A pántja is az e-ink technológiára épül majd.

A Bloomberg és a Reuters tudósítása szerint az új terméknél a gyártó a stílust és nem a funkcionalitást helyezte az első helyre. A Sony egyedi eszközt akar alkotni és úgy döntött, hogy a külső, a dizájn ami számít. A készülék kitűnik a mezőnyből abból a szempontból is, hogy e-papír képernyővel szerelik fel.


Kaz Hirai, a társaság vezérigazgatója nemrég egy olyan olyan új részleget hozott létre, amely többek között az okosóra kifejlesztésével foglalkozik. A részleg feladata, hogy gondoskodjon az innovációkról, ugyanis jelenleg pont ezek hiányoznak a Sony életéből. Az óriáscég már régen nem készített olyan kiemelkedő terméket, mint a Walkman vagy a PlayStation. Egyelőre túl sok technikai jellemző nem ismeretes az okosórával kapcsolatban, csupán az szivárgott ki, hogy a kijelző mellett a pántja is az e-papír technológián fog alapulni. Azt sem lehet tudni, hogy az eszköz az LCD vagy az E-Ink e-papír technológiára épül majd.

A projekt annak az új programnak az eredménye, amelynek keretében a Sony munkatársai benyújthatták az új ötleteiket, s a vállalat eldöntötte, hogy ezek közül melyiket karolja fel és melyiket nem. A televíziós és az okostelefonos részlegek gyengébb eredményei miatt a társaságnak mindenképpen szüksége lenne egy slágertermékre, amire felfigyelnek a felhasználók. A Sony legnagyobb problémáját jelenleg az jelenti, hogy a legjelentősebb bevételi forrása a játékipar területéről származik. Ennél a konszern sokkal többre vágyik, ehhez viszont olyan készülékekre van szükség, amelyek innovatívak. Azonban kérdéses, hogy az e-papír kijelzős okosóra elhozhatja-e a várt fordulatot.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások