A Steam Machine ötlete halott?

A Steam Machine ötlete halott?

2015. január 10. 15:59, Szombat
A Valve régóta nem beszélt a Steam Machine gépekkel kapcsolatos terveiről. Ezt most megtette egy másik cég képviselője.

Kevin Wasielewski, az Origin PC nevű gyártó első embere a Consumer Electronics Show (CES) keretében kijelentette, hogy a Valve Steam Controller eszközét eddig többször módosították, de most már készen van. A gyártó a Valve egyik meghatározó partnerének számít a projektben és a játékpiac egyik legfontosabb szereplője. A cég az Alienware kötelékéből vált ki és lett a játék PC-k gyártójává.

A menedzser az értesülései alapján a Valve a márciusban, San Fransiscóban megrendezendő Game Developer Conference keretében mutathatja be az új terméket és ott árulhat majd el többet a további elképzeléseiről is. Wasielewski azt is hangsúlyozta, hogy szerinte a Steam Machine gépeknek, mint önálló márkáknak gyakorlatilag alig lesz esélyük a piacon és magát a koncepciót is halottnak nyilvánította. Ennek oka, hogy időközben világossá vált: a hagyományos PC-k is tökéletesen megfelelnek erre a feladatra és belátható időn belül aligha fognak eltűnni.

A Valve 2013 szeptember végén jelentette be a Steam Machine koncepciót, majd 2013 októberében nyilvánosságra hozta a hivatalos specifikációkat is. A CES 2014 kiállításon bemutatott kínálat meglepte a rajongókat. Az viszont már tavaly májusban ismertté vált, hogy a gyártók nem igazán bíznak a Steam Machine sikerében és kérdésesnek tartották, hogy a gépek egyáltalán termelnek-e majd profitot.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások