Assassin's Creed Unity: Dead Kings

Assassin's Creed Unity: Dead Kings

2015. január 15. 22:29, Csütörtök
Az Assassin's Creed Unity: Dead Kings valamilyen szinten jóváteszi azt a bakit, amit az alapjátékkal elkövettek a fejlesztők.

Az Assassin's Creed Unity rajtja a legjobb Electronic Arts-os premierekre emlékeztetett. A megjelenés után számos hiba keserítette meg a vásárlók életét, és ezért egy ingyenes alkotást kaptak a vásárlók illetve a Dead Kings címet kapott DLC-t is fizetés nélkül érik el. A most megjelent kiegészítő pedig kimondottan jól sikerült és kellemes szórakozást nyújt majd mindenki számára.

A sztori a Unity eseményei után veszi fel a fonalat. A nyitójelenetben Arno továbbra is a Párizsban szerzett sebeit nyalogatja, gyógyulgat és maga mögött tudja már a várost. Azonban természetesen újabb kalandba keveredik, mely elég nagy változást jelent a város csillogó világához képest. Arno ugyanis sebzetten és sérülten egy elhagyottnak tűnő városon akar átkelni, melynek titka azonban magába szívja és kalandvágya új útra tereli.A kontraszt nagyon erős. Párizs csillogása után a mostani helyszín szétesett, összeomlott épületekkel, katakombákkal és a levegőben szinte állandóan jelen lévő porral rendelkezik és ez egyébként remekül ábrázolja - átvitt értelemben - Arno állapotát is. A föld feletti területen három nagyobb részt kapunk, melyeket fel kell fedezni. A Bazilika, a Malom és a Temető mind remekül megalkotott és kellően érdekes területek, ám az igazi kaland a katakombákban vár. Itt szintén három részt kapunk, melyek nagyon jól idézik fel az Indiana Jones-filmek által nyújtott élményt.

A Dead Kings egy új ellenfelet is kínál a Raiderek képében, akik elég nagy csapatokban támadnak ránk, ám ha kiszedjük a vezetőjüket akkor fejvesztve menekülnek. Ehhez azonban lopakodnunk kell és megtervezni a lépéseinket, hiszen viszonylag hamar észrevesznek minket. Ugyanakkor a játék legjobb pillanatait a különböző logikai kihívások megfejtése jelenti majd, hiszen itt valóban kell majd gondolkodnunk és a különböző eszközeinket (például fáklya) is használni.

Arno ráadásul nem egyedül kalandozik, hiszen a "lenti világban" társat is kap Leon személyében, aki kis humort csempész a programba. Összességében a Dead Kings remek kis DLC, melyben ugyan szintén van pár hiba, de szerencsére ezek nem rontanak a közel 6 órás kalandon. Szóval reméljük a többi csomag is hasonlóan minőségire sikeredik... ugyanakkor reménykedjünk abban, hogy a fő sorozat már kap valami komolyabb változást is.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások