Nagy ötlet az utazási mindenes

Nagy ötlet az utazási mindenes

2015. február 26. 18:59, Csütörtök
Egy új készülék számos funkciót kínálna, amelyek nemcsak túrázóknak lehetnek hasznosak.

A projektet a Kickstarter közösségi finanszírozású platformon hirdették meg, a fejlesztők 125 000 dollárt akarnak összegyűjteni, ebből már több mint 15 000 dollár van meg. A Fogo Adventure Gadget nevű eszköz egyszerre zseblámpa, adóvevő, biciklire szerelhető fedélzeti számítógép és töltő. Az okos mindenes igazán hasznos segítséget jelenthet a kerékpárosoknak és a túrázóknak.


A készülék tartalmaz többek között egy GPS-vevőegységet, így képes megmutatni az aktuális tartózkodási helyet. Két Fogo-tulajdonos üzeneteket küldhet egymásnak és megoszthatják egymással a tartózkodási helyeiket is. A beépített zseblámpa monokróm kijelzővel rendelkezik és megmutatja a sebességet, a megtett távolságot és néhány más információt is. A Fogo akár mobil töltőként is használható, amely az okostelefonokkal és a táblagépekkel egyaránt kompatibilis. De alkalmazható fitneszadatok gyűjtőeszközeként is és számos okostelefonos alkalmazást támogat.

Amennyiben a felhasználó a sötétben leejti az eszközt, akkor az folyamatosan fényjelzéseket bocsát ki, hogy könnyebb legyen megtalálni. A termék meglehetősen robusztus, hogy ellenálljon az időjárás viszontagságainak. Az elképzelések alapján a kiegészítő 2016-ban további modulokkal egészülhet ki. Az alapmodell 175 dollárba kerül majd.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások