IBM-ARM fejlesztőszett a dolgok internetéhez

IBM-ARM fejlesztőszett a dolgok internetéhez

2015. február 25. 02:13, Szerda
A két vállalat a kis cégek felé nyit, felgyorsítanák az internetképes eszközök prototípusainak elkészítését.

Az IBM és az ARM elérhetővé tette az mBed IoT Starter Kitet, amelynek segítségével - a járművektől a háztartási berendezésekig - számos internetképes megoldás hozható létre. A csomag része egy ARM processzort tartalmazó alaplap, számos szenzor, dióda és más alkatrész. A fejlesztők bizonyos mértékig ingyen használhatják az IBM Bluemix szolgáltatását, a saját kódok elkészítésére alkalmazható többek között a Java, a JavaScript, a Ruby, a Go, a Python és a PHP nyelv.

A szettnek köszönhetően 3 percen belül létrehozható egy olyan alkalmazás, amelynek adatai a Bluemix szolgáltatás keretében hozzáférhetővé válnak. Rom Lamb, az IBM Hursley kutatólaboratóriumának vezetője és az európai szoftverfejlesztésekért felelős alelnöke azt mondta, hogy ezt a szolgáltatást a garázsban ülő ötletgazdák éppolyan könnyen használhatják, mint az óriáscégek. A tervek között szerepel, hogy a csomagból megjelenhetnek majd a Bluetooth Low Energy-, a Thread- vagy a WLAN-kompatibilis változatok is. A szett jelenleg csak az Amerikai Egyesült Államokban, a Freescale rendszeréből rendelhető meg 20 dollárért.

Zach Shelby, az ARM alelnöke közölte, hogy tavaly körülbelül 5 milliárd ARM-alapú eszköz lett része a dolgok internetének. Azonban az jelenti az igazi kihívást, hogy ezeket a megoldásokat biztonságos, nyílt szabványokra épülő és a webes szolgáltatásokkal kompatibilis szoftverekkel lássák el. A csomag nyitást jelent a közepes és az olyan cégek felé is, amelyek még soha nem gyártottak egyetlen készüléket sem vagy nem üzemeltettek felhőszolgáltatást. Az új szettre épülő első termékek az idén megjelenhetnek.

Kapcsolódó linkek

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások