Új Intel Xeon processzorok jelentek meg

Új Intel Xeon processzorok jelentek meg

2015. május 6. 09:45, Szerda
Az Intel bejelentette a Xeon E7-8800/4800 v3 processzorcsaládok megjelenését.

A cég közleménye szerint az új 18 magos processzorok felgyorsítják az analitikai folyamatokat, és ezáltal az adathalmazok elemzése pénzben is mérhető. Az akár 45 Mbyte gyorsítótárral is megrendelhető chipek az ilyenkor szokásos módon tucatnyi gyorsasági rekordot döntöttek meg. A 12 különböző processzor ára ezer darabos rendelés esetén 1224 és 7175 dollár között mozog.

A valós idejű üzleti intelligencia elsődleges fontosságú a gazdaság teljes spektrumában tevékenykedő vállalatok számára, az egészségügytől kezdve a kiskereskedelmen át egészen a telekommunikációig. Mivel ezen cégeknek arra van szükségük, hogy nagy mennyiségű adathalmazokból azonnal hasznosítható, a gyakorlatban is felhasználható ismeretekre tegyenek szert, megnőtt az igény a memórián belüli (in-memory) adatfeldolgozáshoz és a Big Data analitikához szükséges új technológiák iránt. A memórián belüli adatfeldolgozás iránti jelenlegi és jövőbeli igényt figyelembe véve a Gartner úgy véli, hogy az ezen a piacon elérhető árbevétel meghaladhatja a 9,5 milliárd dollárt 2018 végéig, és a nagyvállalatok legalább fele memórián belüli adatfeldolgozást fog használni digitális üzleti stratégiáik megvalósítása során.

Az Intel Xeon E7 v3 processzorcsalád lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy hatalmas adathalmazokat biztonságosan, a rendszermemória felhasználásával tudjanak feldolgozni, és kielemezni, s ezzel felgyorsítsák a döntéshozatalt, valamint hatékonyabbá tegyék üzleti folyamataikat, aminek révén versenyelőnyre tehetnek szert.

Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások