Négysávos memóriatechnológia

Négysávos memóriatechnológia

2000. március 29. 23:53, Szerda
A Kentron Technologies, a következő generációs memória szerkezetek mai vezető cége, bejelentette négysávos memóriatechnológiáját (QBMtm), amit úgy terveztek, hogy a leggyorsabb DDR memória sávszélességének a dupláját produkálja.

Míg a DDR 2.1GB/sec-es sávszélességű, és a Rambus 1.6GB/sec-es, addig a Kentron QBM-e 4.2GB/sec-es sávszélességű, ami nagy teljesítménybeli előnyt jelent.

Az új memória architektúra megnöveli a hálózati szerverek és telekommunikációs hardverek teljesítményét. A QBM technológiát a hordozható eszközöknél is lehet alkalmazni.

Mivel megnövekedett az Interneten elküldött adat mennyisége, a számítógép hardver gyártók arra kényszerültek, hogy új, gyorsabb és erőteljesebb megoldásokat alkossanak az E-commerce és a kommunikáció új módjaira.

A QBM a DDR chipekre épül, amit olyan nagy gyártók használtak, mint az IBM, a Samsung, a Micron, az Infineon, a NEC, a Hyundai, a Hitachi, a Mitsubishi, továbbá az Intel és a Microsoft. A félvezető standardizálás szerint is a DDR technológia a következő ipari standard.

„Míg a rivális technológiák a következő generációs memóriák csatáját vívják, addig a Kentron QBM-e a leggyorsabb DDR chipnél is kétszer nagyobb sávszélességet nyújt, ugyanakkora áron.” - mondta Robert Goodman. - „A DDR chip azonos órajelnél kétszeres adatmennyiséget nyújt, a QBM viszont négyszer annyit.” tette hozzá Goodman.


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások