Intel memória fordító probléma

Intel memória fordító probléma

2000. március 29. 23:57, Szerda
A CC820-as (Cape Cod) alaplapot visszafogták, egészen addig, amíg az Intel ki nem javítja a memória hub translator (MHT) problémáját, ami teljesítménycsökkenést eredményezett.

Az Intel módosításokat akar végezni az i820-as chipkészleten, hogy olyan alaplapok is készülhessenek, amik egyszerre támogatják a Rambus-t és a PC-133-as memóriákat. A terv gyors megvalósítását néhány technikai probléma akadályozta meg. Az Intel valószínűleg nem fog több Slot 1-es terméket gyártani, így az 1GHz-s Pentium III lesz az utolsó, ami ezt a technológiát használja.

Ez évben fogja kiadni az Intel az 1.4GHz-es Wilmette-et és a szerver partnerét, Foster-t. Áprilisban jelenik meg a D810EMO-flexATX nevű alaplap. Ez 370 pin-es Pentium III Coppermine-okat és Celeronokat fog támogatni, de nem lesz egér, billentyűzet, soros illetve párhuzamos portja, így csak USB-s eszközöket fog használni. Egy DIMM és egy PCI sínje lesz, viszont nem lesz rajta AGP sín.

A D820AP-ATX hasonló lesz a CC820-ashoz, azzal a kivétellel, hogy az új Socket 370-est használja a Slot 1 helyett. Az Intel a harmadik negyedévben adja ki Garabaldi Tehama alapú alaplapját a Willamette-hez. Clark alaplapja várhatóan a duál Foster-es konfigurációkat fogja támogatni. A Camino 2 támogatni fogja az ATA/100-at, míg a Camino 3 egy jobb Memory Transfer Hub-bal fog rendelkezni. Ahogy az várható volt, a Tehama csak a Willamette és a Rambus technológiát fogja támogatni.


Listázás a fórumban 
Adatvédelmi beállítások